Stolker Glas winnaar 2015 in vlakglasfabricagebranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20151224 -- Stolker Glas is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de vlakglasfabricagebranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende isolatieglasconsultant, met een zeer sterke positionering en een excellente reputatie. ‘Stolker Glas geldt als een vooraanstaande onderneming op het gebied van isolerende beglazing en weet haar uitgebreide vakkennis uitstekend te combineren met een klant- en servicegerichte aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Als onafhankelijke producent verwerkt en levert Stolker Glas sinds 1985 isolatieglas, vlakglas en beglazingsmaterialen onder het CE-kwaliteitskeurmerk. Vanuit productielocaties in Nieuwegein en Ede biedt zij naast veiligheids-, brandwerend, zonwerend en geluidwerend glas een uitgebreid assortiment aan monumentenglas en raambekleding tussen glas. De onderneming levert standaard binnen enkele werkdagen, en in spoedgevallen zelfs binnen acht uur – een unicum in de markt. Naast haar focus op snelheid neemt zij de tijd voor de klant om in te spelen op diens specifieke wensen.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Stolker Glas een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Stolker Glas, want zij is continu bezig haar producten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen van haar klanten, met handhaving van een snelle levering.’

Ontwikkeling in eigen beheer

Stolker Glas specialiseerde zich aanvankelijk in het snel produceren van isolatieglas en het in eigen beheer ontwikkelen van onder andere extra dun monumentaal isolatieglas. Omdat met name de ontwikkeltak grote sprongen maakte, werd dit een focusgebied. Momenteel staat de onderneming te boek als onafhankelijk producent en verwerker van diverse soorten isolerende beglazing, vlakglas en beglazingsartikelen, onder meer voor de bouwsector. Alle producten op het gebied van beglazing worden door Stolker Glas geleverd.  Stolker Glas biedt flexibiliteit in producten en eindproducten. Alles is maatwerk en zij onderscheidt zich tevens door haar snelle levertijden, waardoor ook spoedorders met groot gemak kunnen worden verwerkt. ‘Een absolute solutionseller, die op een zeer hoog niveau in de isolatieglassector opereert’, concludeert Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Het bedrijf valt op bij de Nominatiecommissie door de uitstekende reputatie die het in de branche heeft. ‘In een markt die continu in beweging is, weet Stolker Glas uitstekend te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en is zij haar concurrenten vaak een slag voor. Men is er ambitieus en werkt hard om marktleider te worden. Ook heeft Stolker Glas de ambitie om meer met logistiek te gaan doen, om nog beter te kunnen inspelen op supersnelle leveringen’, aldus de jury.

Meer informatie: www.stolkerglas.nl / www.inblindz.nl / www.monumentenglas.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur