Spinning® Marathon voor Alpe d’HuZes

27 november 2015

Doe mee aan de Spinning® Marathon voor Alpe d’HuZes

159 uur, 66 fietsen, 6 loopbanden

159 uur achter elkaar spinnen op de muziek van de Top 2000 om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dat is het nieuwe evenement van Alpe d’HuZes dat in Hilversum gehouden wordt van eerste kerstdag 9 uur tot oudjaarsavond 00.00 uur, waarbij saamhorigheid centraal staat. De inschrijving voor de Spinning® Marathon is gestart, tegelijk met de start van de stemweek voor de Radio 2 Top 2000.

Voorzitter van Alpe d’HuZes Johan van der Waal: “De afgelopen tien jaar hebben wij in de eerste week van juni laten zien wat saamhorigheid en doorzettingsvermogen kan brengen. Niet alleen het geweldige bedrag van 130 miljoen euro, maar ook de sfeer, de kracht die het in mensen naar boven haalt en alle nieuwe vrienden die elkaar ontmoeten. Deze saamhorigheid willen we graag ook in de winter doortrekken voor onze deelnemers, én toegankelijk maken voor mensen die niet naar Frankrijk kunnen of willen afreizen.”

Spinning® Marathon

Deelnemers aan de marathon bij sportdansschool FitByRox in Hilversum kunnen zich per uur aanmelden. De inschrijfkosten zijn 10 euro per persoon, daarnaast is het de bedoeling om zo veel mogelijk sponsorgeld in te zamelen. Inschrijven kan via www.opgevenisgeenoptie.nl/spinningmarathon. In totaal zijn er per uur 66 fietsen en 6 loopbanden beschikbaar. Deelnemers worden aangemoedigd om de saamhorigheid te vergroten door bijvoorbeeld een uur te spinnen samen met sportschoolmaatjes, een fietsteam, collega’s, buren of vriendenclub.

Opbrengst

Al het geld dat deelnemers ophalen gaat rechtstreeks naar het KWF/Alpe d’HuZes Fonds. Het geld uit dit fonds wordt besteed aan drie thema’s: ‘Nieuwe ontwikkelingen’ (het creëren van extra kansen voor baanbrekende onderzoeksideëen), ‘Ambitie’ (een geldprijs voor jonge ambitieuze kankeronderzoekers) en ‘Hermannetjes’ (Onderzoek wat een zetje kan gebruiken zodat de patiënt hier sneller resultaat van merkt). Deze thema’s dragen bij aan het uiteindelijke doel van Alpe d’HuZes: dat er niemand meer doodgaat aan kanker.