De laatste Week van Michel in 2015

20 december 2015 - Dit is de laatste Week van Michel in 2015.

Ook in 2016 zullen er weer verslagen verschijnen van mijn werk als CDA-Raadslid.

Veel leesplezier!

(...)

Donderdag

Er dreigt weer iets mis te gaan met de oliebollenkramen.

Met Oud en Nieuw wil iedereen verse oliebollen en met zo'n 550.000 inwoners in Den Haag kun je zo ongeveer uitrekenen hoeveel oliebollen er in 24 uur gebakken moeten worden. Dat is veel. Heel veel.

Al ca. 40 jaar wordt er daarom gedoogd dat er rond 31 december naast of achter oliebollenkramen een extra opslagruimte staat. Om ervoor te zorgen dat iedereen een verse bol kan halen en waarmee we dus voedselrellen rond dit culturele erfgoed kunnen voorkomen.

Alle oliebollenkramen hebben al lang hun vergunning en voldoen aan alle eisen, bakken inmiddels de lekkerste oliebollen van Nederland, iedereen staat scherp en uitgerekend nu wordt er aangekondigd dat men streng gaat controleren op de extra opslag met Oud en Nieuw.

Had dit niet eerder gecommuniceerd kunnen worden? Als je al 40 jaar oogluikend iets toestaat en je wilt dit jaar ineens de regels strikt gaan handhaven, dan lijkt het mij dat je dit eerder in het jaar bij de aanvraag van de vergunningen al had moeten melden.

Dit is niet gedaan en dus snap ik de woede van menig oliebollenverkoper.

Na enige stampij in de krant en touwtrekkerij krijg ik het bericht dat er dit jaar toch niet streng gehandhaafd zal gaan worden en dat alle oliebollenkramen voor volgend jaar voor de topdagen extra vierkante meters kunnen aanvragen.

Jammer dat je hierover eerst stampij moet maken, maar het is wel goed dat het nu geregeld is.

(...)