Eindejaars ledenwerfactie: samen 2016 in

Politieke partijen worden in Nederland gesubsidieerd. En niet zo'n klein beetje ook: een partij als D66 ontvangt zo'n EUR 900.000. Grotere partijen minimaal het dubbele. Als minister Plasterk deze week in het Financieel Dagblad ons systeem nog roemt omdat het toegankelijk is voor nieuwe partijen, is dat de halve waarheid. Nieuwe partijen of lokale partijen krijgen niets. Zo blijkt democratische deelname een bevoordeling van oude landelijke partijen te zijn. Er is een uitzondering op deze regel. Als een Kamerlid zich aan een nieuwe partij verbindt, dan kan die nieuwe partij voor subsidie in aanmerking komen. Dat heeft het Kamerlid Norbert Klein gedaan met de Vrijzinnige Partij. Een aanvraag voor 2016 is gedaan. Maar dan is het hebben van minimaal 1000 leden per 1-1-2016 belangrijk.

Vandaar dat we samen met andere nieuwe politieke partijen een ledenwerfactie voor de Vrijzinnige Partij opgezet. Leden en sympathisanten van andere partijen die lid van de Vrijzinnige Partij worden, kunnen dan mee doen. In de Wfpp staat een lijst voor welke partij-activiteiten subsidie gegeven wordt. Zo worden we samen krachtiger en kunnen we ons net als de andere oude politieke partijen voorbereiden op de verkiezingen van 2017.

Hou dit bericht in de gaten op de update voor de stand van de de ledenwerving. De teller tikt gestaag door. Wij zijn nu (26-12) op weg naar 200 leden.