Geef frituurvet een tweede leven! - Alblasserdam


Bakt u zelf oliebollen of appelflappen met oud en nieuw? Geef uw frituurvet daarna een tweede leven en lever het in. Van frituurvet kan namelijk biobrandstof worden gemaakt. Gooi het vet niet in het toilet of de gootsteen. Zo houden we met elkaar het riool schoon.

Inleveren

Het vet kunt u teruggieten in de verpakking of in een lege plastic fles. Ook olie en restjes jus mogen hierin. Breng het naar een gele container die u vindt bij de Coop op het Scheldeplein, bij de MCD aan de Waalsmondelaan en op de milieustraat. Daarnaast zijn er steeds meer scholen en
verenigingen die een gele container hebben staan. Informeer bij de school of vereniging of zij een inzamelpunt zijn.

Wat gebeurt ermee?

Het ingezamelde frituurafval gaat naar een verwerkingsfabriek. Daar wordt het grotendeels verwerkt tot biodiesel. Deze biodiesel is geschikt om op te rijden. Een ander gedeelte van het gebruikte frituurvet wordt rechtstreeks ingezet als biobrandstof voor energieopwekking of in de glastuinbouw.
Het plastic dat overblijft, wordt gescheiden in een eigen recyclingproces en weer verwerkt tot nieuwe plastic producten. Meer informatie vindt u ook op www.vetgoedbezig.nl.