Nieuwe A4 dicht door tunnelstoring en ongeluk


27 december 2015, 22:43

Automobilisten onderweg tussen Amsterdam en Rotterdam kunnen de nieuwe A4 maar beter even mijden. De Ketheltunnel moest dicht vanwege een pechgeval, maar al snel daarna kwam een technische storing aan het licht. De snelweg is vanaf Delft dicht.

Verkeer tussen Delft en de Ketheltunnel staat muurvast. Monteurs zijn onderweg om het euvel met de Ketheltunnel te verhelpen. Dit kan nog een uur gaan duren. In de file die hierdoor is ontstaan is een ongeluk gebeurd. Hierbij zijn drie auto*s betrokken. Hier kan ook geen verkeer meer passeren.
Verkeer onderweg tussen Amsterdam en Rotterdam kan de A4 voorlopig beter mijden en omrijden via de *oude* route over de A13.

Eerste grote problemen

De A4 Midden-Delfland werd vorig weekend geopend. Op vrijdagavond in noordelijke richting, op zondagavond volgde de rijbaan richting het zuiden. Vanavond is de eerste keer dat de bediening van de Ketheltunnel hapert. Ook is vanavond het eerste ongeluk op het nieuwe stuk asfalt een feit. Eerder
zagen we wel al twee keer files ontstaan pechgevallen.

@Tom_zulu10 we staan vast op de nieuwe weg vlak voor de nieuwe tunnel A4 pic.twitter.com/DdyU4oEfGE

* Kylie van Huis (@KylieVanHuis) December 27, 2015

Update 22:54 uur

De technische storing bij de Ketheltunnel is inmiddels verholpen. Het verkeer komt daar snel op gang. Het ongeluk is ook bijna van de weg af, we verwachten dat de weg vanaf Delft snel weer open gaat.

foto: twitter.com/JvanderKooij

Foto: (c) J. van der Kooij