Susan’s Xristmas Xross op 27 december 2015 in Nijmegen


Duurste cross ter wereld

NIJMEGEN, 20151215 -- De organisatie noemt Susan’s Xristmas Xross de duurste cross ter wereld. De cross vindt plaats op zondag 27 december, derde Kerstdag. Een startnummer kost niet minder dan € 50,- maar dan heb je ook wat. Of liever gezegd: dan heeft Susan Kuijken wat. Want de opbrengst van deze loopwedstrijd komt geheel ten goede aan de geboren en getogen Nijmeegse topatlete (29).

Kuijken wil komend jaar vlammen op de Olympische Spelen in Rio. Ze heeft zich hiervoor vroegtijdig gekwalificeerd en wil in Rio gaan voor een medaille op de 5.000 en 10.000 meter.  Enkele ‘vrienden van Susan’ willen dat ze zich optimaal en onbekommerd kan voorbereiden op wat het voorlopige hoogtepunt uit haar ‘loopbaan’ moet worden. “Ik heb samen met mijn Australische trainer Nic Bideau een zorgvuldige ‘Road-to-Rio’ uitgestippeld”, aldus een even nuchtere als gedreven Kuijken. “Dat houdt in dat ik in de aanloop naar Rio geen wedstrijden ga lopen. Oké, ik doe natuurlijk wel mee aan het EK Atletiek in Amsterdam. Door het wedstrijdcircuit te mijden willen we de kans op blessures voorkomen. Nadeel hiervan is wel, dat ik de lucratieve start- en prijzengelden mis van de grote internationale wedstrijden.” En die zien Kuijken inmiddels graag aan de start als snelste niet-Afrikaanse atlete op de lange afstanden. Tijdens het EK Atletiek vorig jaar in Zürich won Kuijken brons op de 5.000m. Dit jaar werd ze tijdens het WK Atletiek 8e op de 5.000 en 10e op de 10.000m. “In Rio wil ik op het podium”, aldus Kuijken.

‘Ergens in Nijmegen’
Op derde Kerstdag zal om 11.00 uur ergens in Nijmegen het startschot klinken voor Susan’s Xristmas Xross. “Het is een cross in een heel fraai ‘vergeten’ bos aan de rand van Nijmegen” is het enige wat haar vrienden kwijt willen. “De avond ervoor maken we de exacte locatie bekend via onder andere de website van Susan. Aan de cross doen ook leden van de ‘Club van 100’ en (andere) sponsors van Kuijken mee. Wie uiterlijk zondag 20 december inschrijft, krijgt een persoonlijk startnummer met zijn/haar eigen naam erop. Twijfelaars kunnen zich tot een half uur van tevoren inschrijven. Zij ontvangen dan geen persoonlijk startnummer. 

Inschrijven en meer informatie: www.susankuijken.com/road-to-rio/.





Vrienden van Susan Kuijken