Kansen sector Infrastructuur in Dalian en Yantai, China

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) Jinan-Qingdao publiceerde een marktanalyse over de sector Infrastuctuur in China. De aanleiding voor dit rapport is het geplande `Bohai undersea railway' project. Het idee van het project noemde men voor het eerst in het begin van de jaren 90.

Het plan is om Yantai (stad op het Shandong schiereiland) en Dalian (stad op het Liaodong schiereiland) te verbinden door de bouw een tunnel/brug combinatie. Doel van dit project is om de economische ontwikkelingen in de kustgebieden van Bohai Zee te vergroten.

Om dit moment is de kortste afstand tussen de twee steden over land 1500 kilometer. Ook zijn er regelmatige veerbootdiensten tussen Yantai en Dalian. Door de bouw van de tunnel verkort men de afstand tot ongeveer 120 kilometer.

Een van China's grootste infrastructurele projecten

Als er goedkeuring komt voor het project, dan is het China's tweede grootste infrastructuur project in de moderne geschiedenis. Een ruwe schatting van de totale investering bedraagt tussen de 28-36 miljard Euro. Vergelijkbaar met de kosten van de Drieklovendam, op dit moment het grootste en

duurste infrastructurele bouwwerk in China.

Hoewel het project nog in een planningsfase is, is het belangrijk om al in een vroeg stadium betrokken te zijn bij dit soort mega-projecten. Goede contacten met bijvoorbeeld de `Chinese Academy of Engineering' en het verzamelen van marktinformatie, vergroten de zakelijke kansen voor

Nederlandse bedrijven in sector infrastructuur en milieu. NBSO Jinan-Qingdao houdt zich regelmatig op de hoogte van de actuele stand van het project. Bent u actief in de sector infrastructuur? Dan liggen er wellicht kansen voor u in dit project.

Naast het 'Bohai undersea railway' project zijn er tal van andere projecten in China waar kansen voor Nederlandse bedrijven liggen.

Het rapport

Het rapport beschrijft de huidige situatie van de sector Infrastuctuur in China. Het benoemt een aantal belangrijke projecten en geeft aan waar de kansen voor Nederlandse bedrijven liggen.

Meer informatie

Bent u geinteresseerd in de Chinese markt voor infrastructuur? Wilt u de mogelijkheden bespreken voor uw bedrijf? Neem dan contact op met:

Roland Brouwer, Chief Representative

NBSO Jinan-Qingdao

T: +86-(0)532-6677 7515

E: roland@nbsoqingdao.com

Netherlands Business Support Office

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en NBSO's. Zij kunnen voor u

contacten leggen en op zoek gaan naar marktinformatie.

Bron: Netherlands Business Support Office (NBSO) Qingdao