Aanslag gemeentelijke heffingen verstuurd


28 december 2015
Afbeelding Niet eens met de WOZ-waarde?

Eind december verstuurde de gemeente aanslagen gemeentelijke heffingen met WOZ-beschikkingen. Had u nog geen aanslag voor 2015 ontvangen? Dan ontvangt u deze mogelijk nu. Het is ook mogelijk dat u een aanslag ontvangt voor 2014 en 2013. U hebt deze dan nog niet eerder ontvangen.

Bezwaar

Niet eens met de WOZ-waarde of roept deze vragen op? Neem dan eerst telefonisch contact met ons op. Misschien kunnen we dan al uw vragen beantwoorden of de waarde aanpassen. Hiervoor hebben wij een speciaal telefoonnummer: (073) 615 53 53. U kunt ons bellen tussen 9.00 en 14.00 uur. U komt dan
rechtstreeks in contact met een van onze taxateurs. Dit nummer blijft bereikbaar tot 6 weken na verzending van de aanslagen.

Bent u het niet eens met de WOZ-beschikking en/of de aanslag? Dan kunt u bezwaar maken. Dat moet 6 weken na dagtekening. In uw bezwaar geeft u aan waarom u het niet eens bent met de aanslag of WOZ-beschikking. U kunt bezwaar indienen via:

* De digitale belastingbalie. U hebt hiervoor DigiD nodig.
* Het standaard bezwaarformulier.Deze vindt u op de pagina Bezwaar gemeentelijke belastingen.
* Een zelfgeschreven brief.
* Een e-mail naar belastingen@s-hertogenbosch.nl.

Waarom een aanslag?

Alle inwoners van 's-Hertogenbosch betalen gemeentelijke belastingen. Ook wanneer u hier een bedrijf of pand in eigendom hebt. Of als u gebruik maakt van een bedrijfspand. Op het aanslagbiljet staat vermeld wat u aan gemeentelijke belastingen moet betalen. De gemeente gebruikt de
belastingopbrengsten onder andere voor de voorzieningen in de stad. Meer informatie over de belangrijkste gemeentelijke belastingen leest u op de pagina's Belastingen.

Waarom een WOZ-beschikking?

De gemeente moet elk jaar een nieuwe waarde vaststellen voor alle panden in de gemeente. De gemeente informeert de belanghebbende(n) van het pand over deze waarde via een WOZ-beschikking. Deze WOZ-beschikking staat vermeld op uw aanslagbiljet. De WOZ-waarde die op het aanslagbiljet 2015 staat,
geldt voor het kalenderjaar 2015. Bewaar het biljet. U hebt de WOZ-waarde ook nodig voor de inkomstenbelasting en de waterschapsheffing.

Meer informatie

Lees meer informatie op de pagina's Betalen, Kwijtschelding en WOZ/OZB en taxatieverslag.