Vluchtelingen arriveren in Hanzehal - Gemeente Zutphen


Maandag 28 december komen voor zover nu bekend 129 vluchtelingen naar Zutphen. Zij verblijven tot en met 8 januari in de Hanzehal. De groep bestaat hoofdzakelijk uit mensen afkomstig uit Syrie, Afghanistan, Irak en Iran. De afgelopen dagen verbleven de vluchtelingen in Castricum en Elst.

129 vluchtelingen krijgen tot en met 8 januari 2016 onderdak in de Hanzehal. Zij verbleven de afgelopen dagen in een crisisopvang in Castricum (30) en Elst (99). De groep bestaat hoofdzakelijk uit mensen afkomstig uit Syrie, Afganistan, Irak en Iran. Onder de vluchtelingen zijn 28 kinderen
onder de 12 jaar en het aantal mannen en vrouwen is nagenoeg gelijk. We verwachten de eerste vluchtelingen in de middag.

Crisisopvang

De Hanzehal is de crisisopvanglocatie van de gemeente Zutphen. Maandagochtend 28 december richt het Rode Kruis de Hanzehal in voor het tiendaagse verblijf. Vluchtelingenwerk verzorgt de begeleiding van de vluchtelingen. Welzijnsorganisatie Perspectief cooerdineert de inzet van vrijwilligers en
organiseert dagactiviteiten. Op het terrein en in de omgeving van de Hanzehal komt extra toezicht.

Hulp

Wilt u hulp bieden bij de crisisopvang? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale van Perspectief. De Vrijwilligerscentrale is bereikbaar via opvang@perspectiefzutphen.nl en via telefoonnummer (0575) 596210. Dit telefoonnummer is op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar.

Vragen?

Heeft u vragen over de crisisopvang? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0575 (geen kengetal).