Mevrouw Kampman uit Lelystad viert honderdste verjaardag


Geplaatst: 28-12-2015

Mevrouw Kampman uit Lelystad bereikte op tweede kerstdag de 100-jarige leeftijd. Burgemeester Margreet Horselenberg ging bij mevrouw Kampman op bezoek om haar te feliciteren en een bloemstuk te overhandigen.

Burgemeester Horselenberg en mevrouw Kampman

Niet altijd makkelijk

Het leven van mevrouw Kampman is niet altijd even makkelijk geweest. Twee oorlogen maakte zij mee en het gezin waarin zij opgroeide had het niet breed. Als kind moest zij werken, omdat er brood op de plank moest komen. Zelf heeft zij tien kinderen op de wereld gezet en er is inmiddels een hele
schare kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Groot sociaal netewerk

Mevrouw Kampman heeft tot 1985 altijd in Amsterdam gewoond. Het grote gezin woonde aan het randje van de Jordaan. Ze hadden het niet breed, maar het was er wel altijd gezellig. Elke verjaardag werd groots gevierd en iedereen was altijd welkom. Ook in Lelystad, waar ze na het overlijden van
haar tweede echtgenoot ging wonen, bouwde ze al snel weer een groot sociaal netwerk op. Mevrouw Kampman woont nog zelfstandig. De buurt houdt een oogje in het zeil en staat voor haar klaar wanneer het nodig is. Ook heeft ze veel steun aan haar zoon en dochter die in Lelystad wonen.

Burgemeester Horselenberg met mevrouw Kampman en haar familieMevrouw Kampman houdt van handwerken en puzzelen en dat gaat, ook op honderdjarige leeftijd, nog altijd prima.