Loonsverhoging bij ANWB | CNV Dienstenbond


Voor de werknemers van ANWB begint het nieuwe jaar goed. Op 1 januari worden de lonen namelijk verhoogd met 1,75%. Dat is zoals CNV Dienstenbond dat met ANWB heeft afgesproken in september van dit jaar. Je hebt lang niets van ons gehoord en in deze Info leggen we uit waarom.

Akkoord

In september bereikten we een akkoord met jullie werkgever over een nieuwe cao tot 1 april a.s. De loonsverhoging per 1 januari is daar onderdeel van en ook de verhoging van de eindejaarsuitkering in december 2016 met 1% naar 5,58%, maar ook (en niet onbelangrijk) afspraken over een nieuwe
pensioenregeling. Zoals we in september schreven, worden de pensioenlasten te hoog; zo hoog dat ze als een molensteen om de nek van de ANWB kunnen gaan hangen. Daarom moest er iets veranderen. ANWB en de vakbonden waren het daarover met elkaar eens, maar het bestuur van het pensioenfonds is de
uitvoerder van de regeling en ook zij moesten het eens zijn met de gemaakte afspraken.
Het heeft tot vorige week geduurd voordat er een definitief JA op de afspraken kwam. Alleen de Raad van Toezicht moet nog groen licht geven, maar vooruitlopend daarop heeft ANWB laten weten nu wel de loonsverhoging per 1 januari a.s. door te voeren.

Franchise

In onze informatie in september hebben we je verteld dat de franchise (dat deel van het loon waarover je geen pensioen opbouwt) weer zou worden verlaagd naar het fiscaal minimum. Helaas heeft dat het uiteindelijk toch niet gehaald. De franchise blijft op het huidige niveau van EUR 13.449,00.
In de afgelopen maanden hebben we veel gepraat met ANWB over het pensioenvraagstuk. Dat heeft ertoe geleid dat ANWB meer moet betalen aan de pensioenregeling dan we in eerste instantie hadden afgesproken en dat de franchise nu nog op het huidige niveau blijft.

Uitleg

Je zou nog een uitleg krijgen over de nieuwe regeling. In de BLIK van oktober zou uitgelegd worden wat de nieuwe afspraken voor jou inhouden. Dat is allemaal vertraagd, maar de uitleg volgt zo spoedig mogelijk.

Informatie

Wij houden ook in 2016 de vinger aan de pols en blijven de constructieve belangenbehartiger die we zijn. Vanaf 1 janauri a.s. fuseert CNV Dienstenbond met CNV Vakmensen. Vanaf dat moment heten we CNV Vakmensen.nl
Voor vragen kun je ons bereiken op telefoonnummer 030- 7511007 of per mail info@cnvvakmensen.nl Het adres wordt Postbus 2525, 3500 GM UTRECHT.
Voor de rest verandert er niets.

Terug