Parkeren via mobiel betalen vanaf 8 januari 2016


Per 8 januari kunt u mobiel betalen voor parkeren via, alle in Nederland, actieve aanbieders. Met deze extra service wil de gemeente het betalen voor parkeren klantvriendelijker maken.

Wethouder Han ter Maat: 'Dat betekent dat parkeerders altijd achteraf kunnen betalen. De transactie is veilig, je betaalt per minuut en dat kan vanuit je auto. Je hoeft niet naar de parkeermeter te lopen om een bonnetje te halen. Je betaalt door te bellen, te sms'en of een parkeertransactie
via een app op een mobiel apparaat te starten. Eerst hadden we met een aanbieder een contract. We hebben nu een overeenkomst met alle aanbieders'.



Eenmalige registratie vooraf

Om van mobiel parkeren gebruik te maken moet de parkeerder zich eenmalig registreren bij een van de volgende aanbieders: SMS Parking, My Order, Sunhill (3377), Parkmobile, Park-line, Yellowbrick, ANWB parkeren, MKB Brandstof, GoSparc of ParkSen.

Registratie vindt plaats via de websites of in de app van deze bedrijven. Direct of binnen enkele dagen na registratie ontvangt u een bevestiging. De maandelijkse abonnementskosten varieren per aanbieder van EUR 0,00 tot EUR 2,50. Daarnaast betaalt u uw eigen parkeerkosten.



Hoe controleren we of iemand heeft betaald?

Tijdens het registreren bij de aanbieder wordt naar het kenteken en het mobiele nummer gevraagd. De toezichthouders die toezicht houden op het betalen van de parkeerkosten scannen het kenteken. Zo kunnen ze zien dat de auto voor het parkeren is aangemeld bij een van de aanbieders.



Hoe werkt mobiel parkeren?

U parkeert uw auto in de betaalde parkeerzone van de gemeente Wageningen en zoekt vervolgens het mobiele zonenummer. Dit nummer vindt u boven de parkeerautomaat en is gekoppeld aan de locatie en het daar geldende parkeertarief.

Met een telefoontoestel waarvan het telefoonnummer bekend is bij de provider belt u of sms't u om uzelf aan te melden. U meldt zich aan door het zonenummer in te toetsen. Dit kan uiteraard ook via de app van de aanbieder van mobiel parkeren.

Na het bevestigen van het zonenummer staat u als parkeerder geregistreerd. Als u stopt met parkeren op die locatie, meldt u zich op dezelfde manier af.

Parkeercontroleurs scannen met hun scanapparaat de kentekenplaat: Zo kunnen zij zien of de auto is aangemeld voor die locatie. Zo niet, dan schrijft de parkeercontroleur een boete (naheffingsaanslag) uit. Achteraf rekent de aanbieder alle parkeerkosten af via automatisch incasso.

Het blijft ook mogelijk om met munten/pinpas een parkeerbonnetje te kopen. Op de parkeerplaats aan de Gevangentoren is het mobiel parkeren niet mogelijk omdat hier een slagboom staat



Voor informatie over mobiel parkeren in de gemeente Wageningen kunt u kijken op www.wageningen.nl/parkeren

Voor een overzicht van vergelijking van kosten van alle aanbieders, kijk op www.shpv.nl





Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 28 december 2015