Jeugdige inbrekers gepakt


Jeugdige inbrekers gepakt

Laatste update:
28-12-2015 | 15:16

Rotterdam - Politieagenten hielden zaterdag 26 december op de Cicerostraat drie zeer jeugdige woninginbrekers aan. Het trio in de leeftijd van 12 en 15 (2x) jaar oud zit nog vast. Zij worden dinsdag 29 december voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Omstreeks 14.45 uur die dag zagen omwonenden dat in een woning aan de Cicerostraat werd ingebroken. Zij belden direct via 112 de politiemeldkamer. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en toen agenten rond de woning een strategische positie hadden ingenomen, zagen zij dat de drie
jeugden via een raam naar buiten klommen. Het trio werd direct aangehouden. Aan het bureau bleek dat de verdachten respectievelijk 12 en 15 jaar oud waren. De jongeren zijn ingesloten voor nader verhoor en worden dinsdag 29 december voorgeleid aan de rechter-commissaris.



112 daar pak je daders mee!

Als buurtbewoner weet u zelf het beste als er iets niet pluis is in de buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie mogelijk heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is dus niet
alleen bedoeld voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkomen.