Waterworkshops en voorlezen uit kinderboek tijdens kerstvakantie in Nieuw Land

17 december 2015

Kom meer te weten over de strijd tegen het water van Nederlanders door de eeuwen heen

NATIn Nieuw Land vinden tijdens de kerstvakantie speciale water- en techniekworkshops voor kinderen plaats, naast de knutselactiviteiten en het vaste aanbod. Op 20 en 23 december maken kinderen een stoombootje tijdens een techniekworkshop en op 28 en 29 december geven Waterschap Zuiderzeeland, KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) en Nieuw Land korte workshops. Kinderen die het hele programma volgen op 28 of 29 december, krijgen een cadeautje.

De techniekworkshop op 20 en 23 december is van 11.30 tot 16.00 uur (inloop). Kinderen leren dan hoe zij een bootje kunnen maken die door stoom wordt aangedreven. De water- en techniekworkshops worden gegeven op 28 en 29 december elk half uur tussen 12.00 en 15.00 uur. De workshops zijn geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Er is nog veel meer te doen in de kerstvakantie. Naast het maken van onder andere nieuwjaarskaarten, is er ook een kinderlezing. Op 3 januari neemt schrijfster Anne Pek kinderen mee op avontuur als ze vertelt uit haar kinderboek 'Erop of eronder'. Kinderen ontdekken hoe spannend en gevaarlijk het in Flevoland was toen het gebied nog vooral uit zee bestond, hoe middeleeuwse dorpen regelmatig aan de wandel gingen en dat Holland in de 16e eeuw ook al een fileprobleem had. Anne Pek geeft een kinderlezing van een half uur om 12.00 uur en om 14.00 uur. 'Erop of eronder' is te koop in Nieuw Land. De schrijfster signeert de boeken na afloop van de lezing.

De kosten voor de water- en techniekworkshops en de kinderlezing zijn de reguliere toegangsprijzen voor Nieuw Land en voor alles geldt dat aanmelden vooraf niet nodig is. Kijk voor meer informatie over prijzen en toegangstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl.