Gemeente Oisterwijk: Vuuwerk afsteken: alleen op 31 december tussen ..


29 december 2015

Oud en Nieuw staat weer voor de deur en traditioneel steken inwoners vuurwerk af tijdens de jaarwisseling. Mooi en spannend, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Om de jaarwisseling voor iedereen veilig te laten verlopen, zetten we enkele belangrijke zaken op een rijtje.

Wanneer mag u vuurwerk afsteken?

Het afsteken van vuurwerk mag alleen van 31 december 18:00 uur tot 1 januari 2:00 uur. Buiten deze tijdstippen is vuurwerk afsteken niet toegestaan. Politie en BOA's gaan hier streng op controleren.

Veilig legaal vuurwerk

Vuurwerk mag alleen verkocht en gekocht worden op 29, 30 en 31 december. Vuurwerk dat u koopt bij een officieel verkooppunt in Nederland is altijd legaal. U herkent deze winkels aan een bord met de tekst: "Verkoop vuurwerk. Roken en open vuur verboden". Legaal vuurwerk bevat ook altijd een
Nederlandse gebruiksaanwijzing en het opschrift `geschikt voor particulier gebruik'.

Verboden vuurwerk

Vanaf dit jaar zijn babypijltjes en romeinse kaarsen niet meer toegestaan. Dit vuurwerk is dan ook niet meer te koop bij de legale verkooppunten.

Ruim vuurwerkafval op

Elk jaar raken voornamelijk jongeren gewond door onveilig gebruik van vuurwerk. Vaak gaan kinderen op nieuwjaarsdag zogenaamde weigeraars zoeken. Het opruimen van vuurwerkafval voorkomt ongelukken. Veeg het vuurwerkafval bij elkaar, maak het nat en gooi het in de restafvalcontainer. Let goed
op dat het vuurwerk ook echt uit is.

We wensen iedereen een veilige en fijne jaarwisseling.