Vet, recycle het! Geef gebruikt frituurvet een tweede leven


29 december 2015 Vet, recycle het! Geef gebruikt frituurvet een tweede leven

Foto van afvalbakken voor frituurvet

Zelf frietjes of oliebollen bakken? Ja, lekker en makkelijk. Maar wat doet u na afloop met het vet? Meestal gooien mensen het vet weg met het restafval, maar helaas verdwijnt ook nog steeds gebruikt frituur- en bakvet via het riool. Dit vet zorgt dan voor rioolverstoppingen bij u thuis of in
uw straat. Ook levert het onnodig extra werk op bij de rioolwaterzuivering. U bespaart uzelf en uw omgeving dus veel problemen door uw frituurvet in te leveren bij de milieustraat of supermarkt. U kunt uw vet kwijt in de speciale gele rolemmer.

Waarom inleveren?

Gebruikt frituurvet en bakolie krijgen door het gescheiden in te zamelen een tweede leven als biobrandstof. Jaarlijks houden huishoudens in Nederland zo'n 20 miljoen kilo vet en olie over, waaruit deze biobrandstof kan worden gemaakt. Biobrandstof kan gebruikt worden in bijvoorbeeld
tuinbouwkassen, warmtekrachtcentrales en voertuigen.
Het inzamelen van vet en olie moet voor de Nederlandse huishoudens net zo gewoon worden als de inzameling van glas en papier. Denk duurzaam en lever uw vet en olie in!

Waar inleveren?

De actuele inzamelpunten voor gebruikt frituur- en bakvet in Heemstede zijn:

* Arteka Natuurvoeding Heemstede, Zandvoortselaan 16-18;
* Dekamarkt Binnenweg;
* Honk- en Softbalvereniging RCH-Pinguins, Ringvaartlaan 4;
* Sportplaza, Sportparklaan 16;
* Milieustraat Meerlanden, Cruquiusweg 47.

Ook inzamelpunt worden?

Bent u een organisatie, (sport)vereniging of onderneming die een ruimte heeft waar veel mensen (langs)komen? En wilt u een steentje bijdragen aan een groene samenleving en tegelijkertijd extra inkomsten genereren? Word dan een inzamelpunt! Kijk hiervoor op www.vetrecyclehet.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------