Utrechtse feestdagen op UStad


Vanaf de Dom, vanuit de lucht of met beide benen op de grond: tijdens de feestdagen is Utrecht op de lokale omroep UStad vanuit vele perspectieven te zien. Eerste Kerstdag zendt UStad de DocU: Domkerk, een open huis uit en Tweede Kerstdag staat in Gouden Tijden de Utrechtse band The Jets
centraal. Zondag 27 december zien we Utrecht vanuit de lucht in de film De Ballonvaarders en op Nieuwjaarsdag bezoeken we de Amsterdamsestraatweg in de DocU: De rechte weg.

Eerste Kerstdag - DocU: Domkerk, een open huis
Op vrijdag 25 december zendt UStad tussen 09.00 tot 18.00 uur de DocU: Domkerk, een open huis uit. In deze documentaire staat de bekendste kerk van de Utrechtse hoofdstad centraal. We duiken in de geschiedenis en houden ons bezig met de muziek die regelmatig in de kerk klinkt.

Tweede Kerstdag - Gouden Tijden: The Jets
Op zaterdag 26 december zendt UStad tussen 08.00 tot 18.00 uur Gouden Tijden uit. In deze aflevering duiken we in de muzikale Utrechtse geschiedenis met de Utrechtse band The Jets: de band die met The Sound of the Sixties, ook nu nog, in heel Utrecht volle zalen trekt.

Zondag 27 december - UStad Film: De Ballonvaarders
Voor de een is het schoonheid, voor de ander een krachtmeting: wat zijn de drijfveren van ballonvaarders? In de film De Ballonvaarders neemt Ad Haarhuis ons mee naar de ultieme beleving van het varen en volgen we Henk Broeder en Johannes Kooistra. Deze wedstrijdvaarders hebben maar een doel:
de wind temmen om te winnen. De film De Ballonvaarders is op zondag 27 december van 13.00 tot 18.00 uur te zien op UStad.

Nieuwjaarsdag - DocU: De rechte weg
Iedere Utrechter kent 'm wel: de Amsterdamsestraatweg. Maar wat speelt er eigenlijk allemaal op deze bijzondere weg? Welke verhalen gaan er schuil achter de vele voordeuren die de straat kent? En welke bijzondere verhalen hebben de mensen die in deze buurt werken? In de DocU: De rechte weg
gaan we op zoek naar het antwoord op deze vragen. De documentaire is op vrijdag 1 januari vanaf 09.00 uur te zien op UStad.

UStad is de lokale omroep van de stad Utrecht en onderdeel van RTV Utrecht, de omroep voor de provincie Utrecht.