Twee verdachten aangehouden na inbraak in caravan


Twee verdachten aangehouden na inbraak in caravan

Laatste update:
29-12-2015 | 12:31

Bergen op Zoom - Maandagavond rond 23.50 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een campingbeheerder uit Bergen op Zoom. Hij had bij een ronde op zijn camping drie mannen betrapt in een caravan die niet hun eigendom was. Een was er vandoor gegaan, de andere twee zaten nog in de
caravan in afwachting van de politie.

De campingbeheerder was samen met een medewerker van de camping aan de Bemmelenberg in Bergen op Zoom een rondje aan het doen over de camping, omdat hij de laatste tijd had gemerkt dat er wel eens mensen in de caravans verbleven die niet de eigenaar waren.

Een verdachte weggerend

Op een gegeven moment hoorden de twee mannen geluiden uit een van de caravans komen. Ze bonkten op de deur en toen deze open ging, sprintte een jongeman de caravan uit en ging er vandoor. Twee anderen bleven in de caravan achter, wachtend op de komst van de politie.

Twee verdachten aangehouden

Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij in de caravan twee mannen aan. Een was 19 jaar oud en afkomstig uit Lepelstraat, de ander was 20 jaar oud en kwam uit Halsteren. De mannen vertelden dat ze in de caravan waren om te `chillen'. Zij zaten te blowen en bier te drinken in een caravan die
niet hun eigendom was. De mannen zijn overgebracht naar een politiecel in het cellencomplex in Breda. De persoon die er vandoor ging is niet meer aangetroffen door de agenten, mogelijk wordt hij later nog aangehouden. Bij de verdachten werd ook nog 10 gram wiet aangetroffen door de agenten.
Dit is in beslag genomen. Vandaag wordt van de beide aangehouden verdachten een verklaring opgenomen. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.