Carbid schieten buiten de bebouwde kom en in Aalst en Brakel


Laatste update: 29 december 2015.

Ook dit jaar mag op oudejaarsdag in Aalst en in Brakel met carbid geschoten worden. In Aalst mag dit op het parkeerterrein van de Neswaarden en in Brakel op de Veerdam.

Carbidschieten mag op 31 december vanaf 13.00 tot 18.00 uur. Buiten de bebouwde kom mag het op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Om dit veilig te laten verlopen zijn hier een aantal regels aan verbonden:

* Carbidschieten mag alleen buiten de bebouwde kom of op een door het college aangewezen plaats binnen de bebouwde kom. Deze wezen hiervoor het parkeerterrein van de Neswaarden in Aalst en de Veerdam in Brakel aan.
* Degene die met carbid schiet of daarbij helpt moet 18 jaar of ouder zijn, en niet onder invloed van alcohol of drugs.
* Er moet gebruik worden gemaakt van (melk)bussen of vergelijkbare voorwerpen met een maximale inhoud van 50 liter die worden afgesloten met een zacht materiaal, bijvoorbeeld een plastic voetbal of plastic zak.
* Het vrije schootsveld moet 75 meter zijn, er mogen geen palen of wegen liggen binnen deze afstand.
* Er mag niet geschoten worden richting woonbebouwing. De afstand tot woonbebouwing moet ten minste 75 meter zijn. Voor medische instellingen, zorginstellingen en inrichtingen waar dieren worden gehouden is de minimale afstand 300 meter.