Bijeenkomst over aangepast sporten en bewegen - Nieuws - Gemeente Uden


Geplaatst op dinsdag 29 december 2015

Sporten is gezond, ook voor mensen met een beperking. Het geeft mensen zelfvertrouwen en stimuleert dat ze grenzen verleggen en deelnemen aan de samenleving. Helaas zijn er veel mensen met een beperking die niet aan sport doen, maar dit wel zouden willen.
Hierbij kan het gaan om een lichamelijke, verstandelijke, auditieve of visuele beperking, chronisch zieken of mensen met autisme.

U kunt ook iets betekenen!

Misschien komt u in uw werk of door de rol die u vervult in de samenleving of als buurman, vriend, familielid in contact met mensen met een beperking die graag willen bewegen of sporten. Weet u dan de weg te vinden naar een gepast sportaanbod?
Om deze vraag in de toekomst met "ja" te kunnen beantwoorden, nodigen wij u van harte uit voor onze miniconferentie over aangepast sporten.

Wanneer en waar?

De miniconferentie vindt plaats op maandag 11 januari 2016 van 19.30 uur - 21.30 uur in het gemeentehuis, Markt 145 in Uden.

Hoe ziet de avond er uit?

De avond wordt geopend door wethouder Ben Tuithof. Vier belangrijke organisaties/initiatieven op het gebied van mensen met een beperking en/of aangepast sporten zullen zich aan u voorstellen. Samen gaan ze onderzoeken wat ze kunnen doen om elkaar te versterken. Deze mini-conferentie is de plek
om ideeen uit te wisselen en goede praktijkvoorbeelden met elkaar te delen, om zo elkaar te inspireren.

Aanmelden

Kunnen wij u ook verwelkomen op 11 januari? Wilt u dan voor donderdag 7 januari a.s. laten weten met hoeveel personen u komt. Dit kan per e-mail aan Loes.Rovers@Uden.nl of telefonisch via nummer 0413-281694.