Verkoop vrije kavels De Grassen kan door


De verkoop van vrije kavels in nieuwbouwwijk De Grassen in Vlijmen kan definitief doorgaan. Tegen de uitspraak van de rechtbank is geen hoger beroep ingesteld.

De vrije kavels maken deel uit van het nieuwe woongebied De Grassen aan de noordoostzijde van Vlijmen. Op de voormalig agrarische percelen dichtbij het centrum van het dorp krijgen kopers de mogelijkheid om naar eigen inzicht een vrijstaand huis of een twee-onder-een-kapwoning te bouwen.

Vertraging

Op 14 april 2015 verleende het college van Heusden de omgevingsvergunning voor de 27 vrije kavels. Het plan liep daarna vervolgens vertraging op, nadat enkele omwonenden in beroep gingen. De rechtbank oordeelde echter dat de rechtsgevolgen van de verleende vergunning in stand konden blijven.
Tegen deze uitspraak is geen hoger beroep ingediend. Daarmee kan gestart worden de ontwikkeling van de eerste woningen aan de noordoostzijde van Vlijmen.

Verwachting

Wethouder Kees van Bokhoven heeft goede verwachtingen van de verkoop. "Op enkele na zijn alle kavels al geruime tijd gereserveerd. Dit bewijst voor mij dat particulieren behoefte hebben aan kavels, vooral in de nabijheid van het Vlijmense centrum en `s-Hertogenbosch. We zijn blij dat deze
mensen nu eindelijk een schop in de grond kunnen zetten."

Momenteel zijn 24 van de 27 vrije kavels gereserveerd. Wie geinteresseerd is in een van de resterende kavels, kan informeren bij de MogelijkMakers van de gemeente Heusden, zie ook www.dekavelwinkel.nl.