Hoofdrol voor Heilig Jaar in decembereditie 'Op Tocht'

Vlak voor Kerstmis is het decembernummer van het bisdomblad `Op Tocht' verschenen. In dit nummer is er uiteraard veel aandacht voor de start van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid, en het openen van de drie Heilige Deuren in het Aartsbisdom Utrecht: in Hengelo (Ov.), in Groenlo en in Utrecht. Kardinaal Eijk staat in zijn column eveneens stil bij dit bijzondere jaar.

Verder bevat de decembereditie van `Op Tocht' een verslag van de tweejaarlijkse bisdomdag, die vorige maand in Deventer werd gehouden. De dag stond geheel in het teken van de Moderne Devotie, op het programma stonden onder meer toespraken van kardinaal Eijk en van hoogleraar Paul van Geest.

Ook in deze editie: nieuws uit verschillende parochies, aandacht voor diverse jongerenactiviteiten in het Aartsbisdom Utrecht, een beschouwing over de werken van barmhartigheid en aandacht voor de bijzondere verjaardagskalender die het Ariensinstituut heeft uitgebracht. Deze unieke kalender kost slechts EUR 9,95 en de opbrengsten komen geheel ten goede aan de priesteropleiding van het Aartsbisdom Utrecht.

- Klik hier voor de column van kardinaal Eijk

- Klik hier voor een abonnement op `Op Tocht'

Zie het origineel.