Groot succes: Van Bosch tot Bruegel verlengd t/m 24 januari

Persbericht

Groot succes: Van Bosch tot Bruegel verlengd t/m 24 januari

4 januari 2016

De unieke verzameling kunstwerken van Jheronimus Bosch, Pieter Bruegel de Oude en tijdgenoten in de succesvolle tentoonstelling `De ontdekking van het dagelijks leven - van Bosch tot Bruegel' is een week langer te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Kunstliefhebbers hebben nog tot en met 24 januari de kans om in Rotterdam de iconische werken te bewonderen in de tentoonstelling die al ruim 115.000 mensen trok.

De tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen toont het ontstaan van de genrekunst in de 16de eeuw. Voor het eerst in de geschiedenis is een tentoonstelling gemaakt over dit onderwerp. Het museum toont kunstwerken van het hoogste niveau, met `De Hooiwagen' van Jheronimus Bosch (voor het eerst in 450 jaar in Nederland te zien), vijf panelen van Pieter Bruegel de Oude en in totaal 80 schilderijen, tekeningen en prenten van drie generaties pioniers die een ware revolutie in de schilderkunst ontketenden.

Enthousiast ontvangen

Zowel bezoekers als pers reageren enthousiast op de tentoonstelling. Een greep uit de reacties op Twitter:

* Vermakelijke tentoonstelling over het dagelijks leven in de 16de eeuw. De gravures zijn heel bijzonder @gwaldmann

* Loved @Boijmans exhibition. Very amusing! @adadewit

* Met je neus op vermakelijke en evenzo onsmakelijke prenten @adriennepeters

* Feest voor de fijnproever @marcelmooiman

Ook de pers beoordeelt de tentoonstelling positief. Het Belgische dagblad De Standaard waardeert de tentoonstelling met 5 sterren en noemt het een "exquise selectie", de Volkskrant noemde het "een feest in een prachtige presentatie" en gaf 4 sterren.

Te beleven

Op zondag 17 januari is een themamiddag over muziek in de 16de eeuw. Het Retorisch Kwartet speelt verschillende stukken uit de tijd van Bosch en Bruegel. Zij spelen zowel in het auditorium als in de tentoonstelling 'De ontdekking van het dagelijks leven - Van Bosch tot Bruegel'. Voor meer informatie en reserveringen zie www.boijmans.nl.

Google Art Project

Museum Boijmans Van Beuningen biedt in samenwerking met het Google Art Project bezoekers de mogelijkheid om `De Marskramer' van Jheronimus Bosch zeer gedetailleerd te bekijken. Google maakte een gigapixel opname, waardoor extreem ver kan worden ingezoomd op dit meesterwerk. "Je raakt niet uitgekeken op de foto van de Marskramer, als je oog hebt voor detail", aldus directeur Sjarel Ex. Een presentatie rondom het Google Art Project is onderdeel van 'De ontdekking van het dagelijks leven - van Bosch tot Bruegel'.