Burger AED, u bent onmisbaar


05-01-2016 Om meer levens te redden zijn er extra burgerhulpverleners nodig. Deze burgerhulpverleners worden opgeroepen om te reanimeren of de AED te halen wanneer er een levensbedreigende situatie is.

Help mee!

Burgerhulpverleners krijgen een oproep om te reanimeren of om een AED te halen wanneer er in de buurt sprake is van een levensbedreigende situatie door een circulatiestilstand (hartstilstand). U kunt uw medemens helpen door een burgerhulpverlener te worden!

Waarom AED nodig is

Elke week krijgen ongeveer 300 mensen een circulatiestilstand buiten het ziekenhuis. Dit gebeurt vaak in en rond het huis. Uw hulp is daarom hard nodig. De kans van overleven wordt aanzienlijk verhoogd wanneer er binnen zes minuten mensen ter plekke zijn die starten met reanimeren en er zo
snel mogelijk een AED wordt gebruikt.

Een cursus Reanimatie/AED volgen?

Reanimeren en het bedienen van een AED is eenvoudig te leren. In een cursus van vier uur leert u alle vaardigheden om een leven te redden. Wilt u ook leren reanimeren en een AED te bedienen, meldt u dan nu aan voor een cursus Reanimatie/AED. Wanneer u zich na de cursus aanmeld bij
www.hartslagnu.nl dan worden de kosten door de gemeente betaald.

Herhalingscursus

U kunt een herhalingscursus van 2 uur volgen om uw vaardigheden te onderhouden. Ook voor de herhaling worden de kosten door de gemeente betaald.

Aanmelden

Bent u geinteresseerd in het helpen van uw medemens, dan kunt zich aanmelden via www.aed-drechterland.nl. Voor meer informatie kunt u terecht op de gelijknamige website.
05-01-2016
Thema Nieuws, Drechternieuws