Uitreiking Vrijwilligersprijs 2015


Foto door 3JetFotografie - Ochten

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 6 januari 2016 in het gemeentehuis in Opheusden is de Vrijwilligersprijs 2015 uitgereikt. Winnaars zijn de heer en mevrouw Van Tilborg-Korevaar uit Kesteren.

De heer Van Tilborg is mede-oprichter van het comite Woord en Daad afdeling Betuwe-Midden en mevrouw Van Tilborg werkt `achter de schermen' mee. Het gaat om acties en collectes voor deze organisatie die vanuit Bijbels perspectief mensen over de hele wereld verbindt in hun strijd tegen armoede.
In het jury-rapport staat: "Met de oprichting in 1989 van de afdeling Betuwe-Midden voor het Comite Woord en Daad en de inzet gedurende de daarop volgende meer dan 25 jaren voor acties voor de medemens ver weg, tonen de heer en mevrouw Van Tilborg-Korevaar aan dat ieder op zijn eigen plek mee
kan helpen aan armoedebestrijding wereldwijd. Zij verdienen respect en bewondering en zijn een voorbeeld voor de samenleving".

Aan de prijs is een geldbedrag van EUR 250,00 verbonden dat het echtpaar dient te besteden aan vrijwilligerswerk in de gemeente. Naast de oorkonde ontvingen de winnaars ook een glazen bokaal met gravure `Winnaar Vrijwilligersprijs 2015'.

Voor de vrijwilligers die geholpen hebben met de opvang van 131 Syrische vluchtelingen in sporthal De Eng in Dodewaard in de periode van 2 tot 9 november 2015 was er nog een verrassing: zij kregen een oorkonde voor een bijzondere vermelding. Ook was er voor alle vrijwilligers een bijzonder
aandenken: een fotocollage van het schilderij en het kunstwerk dat de vluchtelingen als dank aanboden aan de gemeente.

In het jury-rapport staat: "Dankzij de spontane hulp van de vele vrijwilligers uit heel de gemeente, en georganiseerd binnen een zeer korte tijd, was de gemeente in staat om aan de vluchtelingen een tijdelijke opvang te bieden. Met deze hulp kregen kernwaarden als saamhorigheid,
medemenselijkheid en hartelijkheid in de week van 2-9 november 2015 een duidelijk gezicht. Een sterkt staaltje van vrijwilligerswerk dat in meerdere opzichten onbetaalbaar is!"