Bericht van wijkregisseur Bert uit de Bosch


Datum: 06 januari 2016

[IMG]Bert uit de Bosch

Beste inwoners,

2015 ligt alweer achter ons en 2016 heeft al een frisse start gemaakt. Namens het college wens ik u het allerbeste voor 2016 toe. Het afgelopen jaar ben ik als wijkregisseur voor allerlei zaken benaderd wat betreft de inrichting van de buitenruimte.

Wat doet de gemeente?

De gemeente voert verschillende activiteiten uit. Het fysieke domein van de gemeente verzorgt het onderhoud van de openbare ruimte. Daarnaast ben ik aangesteld als wijkregisseur. Dat is handig, want zo weet ik snel wat er bij u in de wijk leeft en weet u bij wie u terechtkunt met vragen of
ideeen over uw woonomgeving. Samen bespreken we voorstellen en problemen die u aandraagt om de woonomgeving te verbeteren.

Wat u kunt doen?

Wij als gemeente hebben uw hulp nodig om uw woonomgeving schoon en veilig te houden. Bewoners, bedrijven en instellingen kunnen meedenken en meedoen. Om de buurt aantrekkelijker te maken, kunt u zelf of samen met anderen plannen bedenken en uitvoeren die ten goede komen aan de straat, buurt of
wijk. Ik help u graag hierbij.

Goed idee voor de wijk

Samen een straatvoetbaltoernooi regelen? De voortuinen opknappen? Of een ander leuk idee voor de buurt? Om dit soort burgerinitiatieven mogelijk te maken, zijn er beperkte middelen aanwezig. Er wordt ook verwacht dat burgers hun steentje bijdragen aan het slagen van een initiatief. Ik
informeer u daar graag over. Daarnaast zijn bijvoorbeeld veel instellingen bereid om een kleine (financiele) bijdrage te leveren.

Hierna staan een aantal voorbeelden van ideeen die u bij mij kunt aandragen.

Bloembakken

Wilt u samen met de buren de straat opfleuren? De gemeente kan in sommige gevallen bloembakken plaatsen die u vervolgens zelf onderhoudt.

Toezicht op speelplekken

Als u bijvoorbeeld wilt helpen om speelplekken afvalvrij te houden of om een kattennet te plaatsen dan kan dat. Of misschien wilt u contactpersoon zijn voor de gemeente als er iets kapot is.

Buurtmoestuintjes

Misschien ligt er in uw buurt wel een verloren stukje grond en heeft u zin om daar een moestuin voor en door de buurt te beginnen. Kom dan eens praten over de mogelijkheden.

Geveltuintjes

Ziet uw straat er saai uit en zou meer groen welkom zijn? Met een geveltuintje is dat bijvoorbeeld gemakkelijk te regelen.

Buurtschoonmaakactie

Of steek de handen uit de mouwen en ga met uw buren aan de slag om zwerfvuil te verzamelen.

Boomfeestdag

Kinderen van basisscholen doen onder begeleiding in sommige gemeenten mee met de Nationale Boomfeestdag. Wilt u weten wat de mogelijkheden daarvoor zijn? Neem dan contact met mij op.

Kerstbomen- en vuurwerkactie

In de periode rond oud en nieuw kan iedereen kerstbomen en vuurwerk inleveren. Dit leidt niet alleen tot een schone buurt, maar het is ook veiliger voor de kinderen. Ik kan u meer vertellen over hoe dit het beste georganiseerd kan worden.

Contact?

Als wijkregisseur kom ik graag in contact met mensen van een wijk- of buurtvereniging of uit een bepaalde straat om minimaal twee keer per jaar ideeen uit te wisselen over het onderhouden van bestrating, wegmeubilair, groenvoorzieningen en speelplaatsen.

Als u vragen of ideeen heeft over de openbare ruimte of als u zich wilt aanmelden als contactpersoon, dan kunt u een mail sturen. Ik neem dan contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek.