Korte toelichting collegebesluiten 5 januari 2015


07 januari 2016Het college van burgemeester en wethouders neemt wekelijks besluiten, onderverdeeld in bespreekstukken en hamerstukken. Onderstaand vindt u de lijst van deze besluiten, inclusief korte toelichtingen per besluit.

Bespreekstukken

RIB Start pilot omgekeerd inzamelen

De pilot omgekeerd inzamelen is de start van de ambitie op weg naar een afvalloze stad. Na intensief contact met bewoners en contact met de Woonadviescommissie en het GPPA is de pilot op 21 oktober 2015 in een deel van Nieuwland gestart. Deze pilot geeft de kennis en ervaring voor het
Uitwerkingsplan Nieuwe afvalinzameling. Uit het contact met en de terugkoppeling van bewoners blijkt dat er breed draagvlak is voor omgekeerd inzamelen. Weerstand zit vooral bij het zoeken naar locaties voor containers, maar ook zijn vrees voor vervuiling, stank en uitzicht aandachtspunten.
Het uitwerkingsplan wordt in april 2016 aan de raad voorgelegd.

Peiling inrichting Sociale Basisinfrastructuur 2017 en verder

De gemeente Amersfoort wil de sociale basisinfrastructuur vanaf 2017 meer wijkgericht en flexibeler inrichten. De ambitie is om zorg en ondersteuning zoveel mogelijk vanuit het perspectief van inwoners te organiseren. Dichtbij mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben. De gemeente streeft
daarbij naar maatwerk per wijk en naar meer ruimte voor inwonerinitiatieven. Om dit te bereiken is er nauw overleg met de formele en informele partners in de Sociale Basisinfrastructuur (SBI) en is er in opdracht van de grotere gesubsidieerde SBI-partners een onderzoek gedaan naar alle wijken
in Amersfoort. Met de uitkomsten en aanbevelingen uit dit onderzoek hebben we handvatten om de SBI in 2017 zo in te richten dat er beter en sneller kan worden ingespeeld op wat een wijk nodig heeft.

Hamerstukken

Beantwoording raadsvragen

Raadsleden hebben het recht om schriftelijk vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders. De beantwoording gebeurt zo spoedig mogelijk; nadat het college het antwoord heeft vastgesteld. De vragen die deze week worden beantwoord gaan over de volgende onderwerpen:
o Privacy WMO en Jeugdwet (PvdA)
o Amersfoortse senioren niet in de kou door andere landelijke ANBO rekenregels (CDA)

Vaststelling bestemmingsplan Utrechtseweg 304

De eigenaar heeft een verzoek ingediend voor het verschuiven van het bouwvlak voor de bouw van een vrijstaande woning op dit perceel. Hiervoor is het ontwerpbestemmingsplan `Utrechtseweg 304' opgesteld. Hiertegen zijn geen zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan kan daarmee ongewijzigd
worden voorgelegd aan de raad.

Aanpassing bevoegdhedenbesluit gemeente Amersfoort

In het bevoegdhedenregister staat dat een afdelingsmanager besluiten onder 25.000 euro niet mag ondermandateren. Teamleiders Sociale Wijkteams hadden tot 1 april 2015 een ondermandaat tot 100.000 euro. Voorstel is deze bevoegdheid te continueren met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2015.
Overwegingen hiervoor zijn dat in de Wijkteams de expertise zit om te indiceren en dat de Wijkteams vanaf 2017 worden ondergebracht in de stichting inclusief het mandaat om te indiceren en te beschikken. Gedurende 2016 monitort de afdeling of beschikkingen rechtmatig worden genomen.

De volledige lijst met stukken vindt u hier.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email