Jaarwisseling 2015-2016


De jaarwisseling op Schouwen-Duiveland is redelijk rustig verlopen. Er waren geen grote incidenten.

Door de gemeente en de politie is in goede samenwerking de jaarwisseling voorbereid. Zogenaamde hotspots en hotshots (risicoplaatsen en -personen) zijn in beeld gebracht en middels diverse activiteiten is hierop preventief actie ondernomen. Een zestal notoire overlastgevers hebben een brief
ontvangen van de burgemeester met de waarschuwing zich te gedragen tijdens de jaarwisseling. Risico objecten, zoals papiercontainers, afvalbakken en brandgevaarlijke objecten bij leegstaande panden, werden weggehaald en in gerichte surveillances van politie en handhaving zijn een aantal mensen
bekeurd die te vroeg vuurwerk afstaken. Bureau HALT kreeg in de nieuwjaarperiode 22 aanmeldingen voor minderjaren die vuurwerk overlast gaven. Daarnaast is in diverse woningen in de gemeente totaal 230 kilo (illegaal) vuurwerk in beslag genomen.

Alles bij elkaar kijken gemeente en politie terug op een geslaagde voorbereiding van de jaarwisseling wat bijdroeg aan een relatief rustige oud en nieuwviering. Daarnaast hebben bijna alle inwoners zich gehouden aan de regels omtrent vuurwerk en vreugdevuren. Daarvoor onze dank.

De schade aan gemeentelijk eigendommen rondom de jaarwisseling bedroeg ongeveer 14.500 euro. Dit betrof schade aan onder meer afvalbakken, verkeersborden, speeltuigen en een abri. Het schadebedrag ligt een fractie hoger als de schade in voorgaande jaren.



Deel deze pagina op:

* Twitter Twitter
* Facebook Facebook
* del.icio.us del.icio.us
* Hyves Hyves
* LinkedIn LinkedIn
* Digg Digg
* Google Bookmark Google Bookmarks