Resto van Harte verzorgt maaltijdvoorziening minima


7 januari 2016
mensen aan tafel bij maaltijdvoorziening

Tilburgers met een laag inkomen kunnen vanaf 1 april op 3 plekken in de stad goedkoop warm eten. Resto van Harte Tilburg heeft het beste voorstel ingediend en krijgt 4 jaar subsidie.

De prijs van het eten ligt tussen de 2 en 7 euro, afhankelijk van iemands inkomen. 6 dagen per week wordt een maaltijd geserveerd, roulerend over 3 locaties. Op elke locatie kan dus 2 keer per week gegeten worden. De Stichting Resto van Harte krijgt daar jaarlijks 115.000 euro subsidie voor.
Voor 2016 is dit een lager bedrag, namelijk 86.250 euro. Dat komt omdat de stichting pas vanaf 1 april met de maaltijden aan de slag gaat. Tot die tijd blijft eethuis de Pollepel van La Poubelle open.

Het was een uitdrukkelijke wens van de gemeente dat de maaltijdvoorziening er ook voor zorgt dat mensen uit de doelgroep elkaar ontmoeten. Onder meer op dat punt kwam Resto van Harte als beste uit de bus. De stichting gaat wijkbewoners en andere partijen uit de stad bij de maaltijdvoorziening
betrekken. Vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werkervaring bij de stichting opdoen.

Wethouder Hans Kokke: "Tilburg krijgt een hele mooie maaltijdvoorziening in de stad. Wat mij vooral aanspreekt is de wijze waarop de voorziening wordt ingezet als stimulans voor ontmoeten en meedoen, en als een manier om eenzaamheid te bestrijden. Daarmee is het een waardevolle aanvulling op
ons armoedebeleid."

Aanschuiven voor een maaltijd kan in een wijkcentrum of multifunctionele accommodatie (MFA). Er wordt nog een keuze gemaakt uit MFA het Kruispunt in Tilburg West, wijkcentrum de Spijkerbeemden in Tilburg Zuid en MFA de Symfonie, wijkcentrum de Ypelaar of MFA de Poorten in Tilburg Noord.

3 organisaties vroegen subsidie aan. Een beoordelingscommissie bekeek de aanvragen. La Poubelle vroeg geen subsidie aan bij de gemeente. Resto van Harte spant zich in om bezoekers en vrijwilligers van La Poubelle een overstap te laten maken naar de nieuwe maaltijdvoorziening.