Religies verbinden in Elst - Protestantse Kerk Nederland


Ontmoeting aan tafel (foto: Ontmoeteenmoslim)07 januari 2016

Van 7 januari tot 7 februari 2016 organiseert de Protestantse Gemeente in Elst een Maand van de Spiritualiteit.

Pagina-inhoud

*Het thema is `Religies verbinden' en het doel: leren luisteren naar de geloofsverhalen van mensen met een andere godsdienst.

Diversiteit: fleurig of zorgelijk?

Nederland is onmiskenbaar een land geworden waar verschillende godsdiensten een thuis hebben gevonden. Het christendom is niet langer de overheersende godsdienst. Sommigen begroeten deze diversiteit met vreugde. Het straatbeeld wordt fleuriger door de aanwezigheid van verschillende culturen.
Maar er leven ook angsten en zorgen. Wordt Nederland niet overspoeld door mensen die anders denken over de positie van vrouwen in de maatschappij, het recht op scholing en over de vrijheid van meningsuiting?

Bezorgdheid

De Protestantse Gemeente in Elst wil stimuleren dat de bezorgdheid over de multiculturele samenleving van mensen eerlijk onder ogen wordt gezien. Als je iets weet van andere godsdiensten dan helpt dat om vooroordelen uit de weg te ruimen.

Van moskee via tempel naar synagoge

Op het programma staan bezoeken aan een hindoetempel, een moskee of een synagoge. Er zijn filmavonden, met de film `Ik heb een dokter in Marokko' over medische zorg in Nederland voor allochtonen, en de film `Bon Dieu', over een avondmaaltijd met verschillende culturen aan tafel. Er worden
lezingen georganiseerd en de jeugd organiseert een gesprek over de islam. In de `spirituele tuin' worden een `meditatiehut' geopend met elementen uit verschillende religies.

De gemeente hoopt dat de Maand van de Spiritualiteit een platform wordt voor verschillende culturen en achtergronden. "We gaan op zoek naar de verbinding tussen godsdiensten", aldus de aankondiging. (Bron: Kerkinformatie januari 2006)

>Meer informatie: www.pg-elst.nl