Inzameling boeken, elektronica, speelgoed en textiel - Gemeente Zutp..


Vanaf 22 februari kunt u iedere 2 weken boeken, elektronica, kleding en speelgoed in de BEST-tas aan de weg zetten. Circulus-Berkel haalt de tassen op en brengt deze naar kringloopbedrijf 2Switch.

Deze aparte inzameling met de zogenaamde BEST-tas zorgt voor een stuk gemak voor inwoners, meer hergebruik van spullen en extra werkgelegenheid. De komende weken informeert Circulus-Berkel u over deze nieuwe manier van afvalinzamelen.

U ontvangt de tas van Circulus-Berkel. De spullen gaan naar 2Switch. Zij bekijken wat kan worden hergebruikt, de rest gaat weer terug naar Circulus-Berkel. Het zwarte kratje blijft bestaan, maar kan alleen nog voor glas worden gebruikt.

Sorteercentrum textiel

De inzameling levert een grote hoeveelheid textiel op in de regio. Het is de bedoeling dat er een sorteercentrum binnen de regio komt waar textiel uit de BEST-tassen wordt gesorteerd. In het sorteercentrum zullen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet.

Van 155 naar 105 kilo restafval

De BEST-tas is een van de maatregelen die we nemen om het restafval terug te brengen van 155 naar 105 kilo. De maatregel heeft vooralsnog geen invloed op de afvalstoffenheffing.