PO-Raad zoekt adviseurs voor ondersteuning (zeer) zwakke scholen


07-01-2016
Onderwijsinhoud en -opbrengsten

Hoewel het primair onderwijs het goed doet, zijn er ook in deze sector (zeer) zwakke scholen. Door de inspanningen van de sector is hun aantal de afgelopen periode drastisch afgenomen. Om hier op te kunnen blijven inzetten, zoekt de PO-Raad nieuwe adviseurs die (zeer) zwakke scholen kunnen
ondersteunen bij het weer goed worden.

Goed worden, goed blijven

In 2009 is de PO-Raad gestart met het Programma `Goed worden en goed blijven'. Het programma richt zich op de ondersteuning van (schoolbesturen met) een (zeer) zwakke school. Voor deze scholen is de afgelopen jaren gewerkt met analyses. Deze analyses zijn een verdieping van de beoordeling van
de Inspectie van het Onderwijs en richten zich op de vragen `waarom is deze school (zeer) zwak geworden?', `wat is de verbetercapaciteit van school en bestuur' en `wat moet de school doen om zo snel mogelijk de onderwijskwaliteit te verbeteren?'.

Daarnaast biedt het programma (schoolbesturen van) zwakke (ZS) en zeer zwakke scholen (ZZS) ondersteuning aan door de inzet van de Vliegende Brigade. Adviseurs uit deze Vliegende Brigade ondersteunen de school om de normindicatoren weer op orde te krijgen die door de Inspectie als onvoldoende
zijn beoordeeld.

Functies

De huidige pools met analisten en vliegeniers, willen we uitbreiden met vijf nieuwe analisten en vijf nieuwe vliegeniers. Bekijk dit schema voor de exacte functie-eisen en meer informatie over de functies.

Solliciteren

Solliciteren kan tot uiterlijk 31 januari 2016. Dat doe je door dit formulier in te vullen. Bij een reactie is het relevant dat een adviseur expliciet aangeeft of men werkzaamheden wil verrichten voor het analyseteam of voor de Vliegende Brigade. Men kan zich niet als belangstellende voor
beide pools melden. Ook vragen we een CV mee te sturen, een motivatiebrief en een overzicht van (z)zs waarmee je hebt gewerkt.

* De selectiegesprekken voor de pool vliegende brigadiers worden gehouden op 15 en 23 februari, tussen 13.00 en 20.00 uur.
* De selectiegesprekken voor de pool van het analyseteam worden gehouden op 8 en 24 februari, tussen 13.00 en 20.00 uur.

Vragen?

Voor meer inhoudelijke informatie kan je contact opnemen met Anneke van der Linde, projectleider van het Programma Goed worden en goed blijven van de PO-Raad (06 511 95 171) of met Nienke Deelstra, beleidsadviseur van de PO-Raad. (06 13 96 52 56).

Laatst gewijzigd:
donderdag 7 januari 2016

Bestanden bij dit nieuwsitem

* Functiebeschrijvingen analisten en vliegende brigade
Pdf237.37 KB

Links bij dit nieuwsitem

* Direct solliciteren