Verkeer rond Amsterdam muurvast door ongelukken


7 januari 2016, 18:08

Het verkeer rond Amsterdam staan donderdag tijdens de avondspits op veel plaatsen muurvast door ongelukken. Vooral het verkeer richting Zaanstad moet het ontgelden.

Door aanrijdingen op de A8 richting Zaanstad is die weg helemaal volgelopen. Het verkeer op de aansluitende A10 kan daardoor maar moeizaam doorstromen. Daardoor wordt het verkeer bij de Coentunnel gedoseerd door de tunnel geleid.

Richting de A10 West is in de tunnelbuis komende vanaf de A10 Noord ook nog eens een ongeval gebeurd waardoor veel vertraging ontstaat. Het verkeer op de A8 vanuit Zaanstad en de N516 die daarop aansluit staat ook muurvast.

Bij het knooppunt Watergraafsmeer is het ook volledig mis gegaan. Allereerst door een ongeval op de A1, maar later ook door ongevallen in beide richtingen.

Eerder waren al problemen ontstaan doordat een vrachtwagen bij het knooppunt Amstel, komende vanaf de A2 uit de bocht vloog. Deze zal na 20.00 uur geborgen worden.

Al met al hebben we te maken met de eerste drukke avondspits, wat in de eerste week van het nieuwe jaar best uitzonderlijk te noemen is. Op het drukste moment stond er bij elkaar 248 kilometer file op de snelwegen.

Update 18:35 uur

Alsof het nog niet genoeg was, staat op de A1 richting Amersfoort een auto in brand waardoor er tussen het knooppunt Diemen en Muiden drie rijstroken afgesloten zijn. Alleen de rechterrijstrook is nog vrij. Verkeer op de A1 en de A9 loopt daardoor vast.

Foto: (c) VID