Uitzonderlijk drukke spits door regen en wind


7 januari 2016, 18:06

Het slechte weer in de Randstad zorgt donderdagavond voor een erg drukke avondspits. Normaal is de eerste week van januari relatief rustig, maar daar merken we vandaag weinig van.

De drukte is voor een eerste werkweek in januari zeer opmerkelijk. De afgelopen jaren kwam er in de eerste week van januari nooit een avondspits boven de 200 kilometer file uit. Vandaag halen we dat makkelijk: om 17:45 uur stond er bijna 250 kilometer file. De drukte wordt veroorzaakt door het
slechte weer in de Randstad. Sinds 16:00 uur gebeurden er al 43 ongelukken, waarvan veruit de meeste rond Amsterdam. Vooral de Ring A10 kleurt daardoor dieprood. Ook de A4 bij Bergen op Zoom valt negatief op: door een ongeluk 10 kilometer file.

IJzel in noordoosten

De IJzel in het noordoosten beperkt zich gelukkig tot noordoost van de lijn Schiermonnikoog - Winschoten. Daardoor is de hinder nog te overzien. Er komen wel meldingen van gladheid op de A7 en N33. Daardoor is bij Appingedam ook een ongeluk gebeurd. De gladheid verdwijnt vanavond na 21:00 uur
snel. De VID waarschuwt nog wel alert te zijn. In het westen moeten automobilisten dan weer oppassen voor zware windstoten. Momenteel wordt in Hoek van Holland storm (9BFT) gemeten.

#Zware #storm, windkracht 10, nu in Hoek van Holland! Ook zeer zware #windstoten!

https://t.co/qSZQs22iLc pic.twitter.com/ORbx1s0oei

* Buienradar (@BuienRadarNL) 7 januari 2016

Foto: (c) VID