KBC Groep: Comfortabele kapitaalpositie van KBC vertaalt zich in sterke Solvency II-ratio

Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie*

Brussel, 7 januari 2016 (8 uur CET)

Comfortabele kapitaalpositie van KBC vertaalt zich in sterke Solvency II-ratio

Volgens het nieuwe Solvency II-kader, dat op 1 januari 2016 in werking trad, zullen de Europese verzekeraars moeten voldoen aan nieuwe vereisten inzake vereist kapitaal, risicobeheer en rapportering. De gezonde verzekeringsactiviteiten van KBC en het solide kapitaal- en risicobeheer vertalen zich in de volgende cijfers voor KBC Verzekeringen*:

o een Solvency II-ratio van 242% (op basis van cijfers einde 3e kwartaal 2015)

o een Solvency Eigen Vermogen van 3,6 miljard euro (einde 3e kwartaal 2015)

o een solvabiliteitskapitaalvereiste (SCR) van 1,5 miljard euro (einde 3e kwartaal 2015)

Met een Solvency II-ratio van 242% behoort KBC Verzekeringen duidelijk tot de beter gekapitaliseerde verzekeringsmaatschappijen van de sector in Europa.

Johan Thijs, CEO van KBC Groep: 'De erg robuuste Solvency II-ratio van KBC toont aan dat ons verzekeringsbedrijf gezond is. Die ratio is het resultaat van een grondige voorbereiding op de nieuwe regelgeving en een uiterst kwaliteitsvolle ALM-benadering. Hij laat ons toe op een duurzame manier te groeien en op lange termijn waarde te creeren voor onze aandeelhouders en andere stakeholders. Met deze solvabiliteitspositie komen we duidelijk uit boven het gemiddelde in de Europese verzekeringssector. KBC koos voor de Standaardformule-berekening, die als meer behoudend wordt beschouwd, en niet voor interne modellen.'

Solvency II

Solvency II is het nieuwe regelgevingskader voor verzekeraars in Europa. Het legt nieuwe voorwaarden op voor het vereiste kapitaal, het risicobeheer en de rapportering. Door de toepassing ervan vanaf januari 2016 zullen verzekeringsrisico's en bedrijfswijd risicobeheer helemaal anders worden bekeken. Het heeft alleen invloed op de rapportering en niet op de verzekeringsproducten en -diensten die KBC aan zijn klanten aanbiedt. KBC Verzekeringen kiest voor de volatiliteitsaanpassingsmethode (VA) en past geen overgangsmaatregelen toe.

(*) Dit heeft betrekking op alle verzekeringsactiviteiten in de consolidatiekring van KBC Groep NV.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wim Allegaert, directeur Investor Relations, KBC-groep Tel +32 2 429 50 51 - E-mail: wim.allegaert@kbc.be

Viviane Huybrecht, directeur Corporate communicatie/woordvoerster KBC-groep Tel +32 2 429 85 45 - E-mail: pressofficekbc@kbc.be

* Dit bericht bevat informatie waarop de Europese transparantieregelgeving voor beursgenoteerde bedrijven van toepassing is.

Persberichten van KBC zijn beschikbaar op www.kbc.be. U kunt ze ook aanvragen door een e-mail te sturen naar pressofficekbc@kbc.be.

KBC Groep NV - Havenlaan 2 - 1080 Brussel

Persbericht KBC Groep dd 07-01-2016 Jan 7, 2016

HUG#1977029 KBC Group

KBC GroupHavenlaan 2, 1080 Brussels, Belgium

* T. +32 (0)2 429 4916