CDA blij met opknapbeurt Noordboulevard Scheveningen

7 januari 2016

Het CDA is zeer verheugd dat de Noordboulevard op Scheveningen eindelijk een broodnodige opknapbeurt krijgt. De christendemocraten diende hiertoe in 2013 een motie in die werd aangenomen. Vanavond spreekt de gemeenteraad over de plannen Scheveningen Bad.

CDA-woordvoerder Cees Pluimgraaff: `'Het was een lange tijd stil maar nu eindelijk gaat het gebeuren. Er wordt een glooiende boulevard gecreeerd, waarbij ook de laatste honderd meter van de Boulevard tot aan het Zwarte Pad wordt opgeknapt en past bij het al opgeknapte deel van de Haven tot aan de Scheveningse Slag. Een glooiende boulevard waar het fijn verblijven is en waar bezoekers ook na de Pier doorwandelen. Ondernemers aan de Noordelijke kant van de boulevard zullen hier van profiteren.'' Pluimgraaff is echter ook kritisch op de kust-plannen van de wethouder.

Verkeersafwikkeling

Pluimgraaff maakt zich grote zorgen over de verkeersafwikkeling. `'Nog steeds bereiken alle bezoekers met de auto het strand via een en dezelfde route. De wethouder maakt mooie plannen om meer bezoekers te trekken maar dat is onmogelijk wanneer er niet meer inprikkers worden gerealiseerd en het verkeersinfarct wordt opgelost.'' Pluimgraaff denkt bij voorkeur aan een auto-verbinding vanaf Scheveningen Bad naar de Hubertustunnel. Vanavond vraagt Pluimgraaff de wethouder naar de mogelijkheden.

Fietspad Zwarte Pad aansluiten Noordzeeroute

Ook pleit Pluimgraaff vanavond tijdens het debat over de kust-plannen voor een fietsverbinding langs de gehele kuststrook. Op dit moment kunnen wandelaars en fietsers vanaf Scheveningen alleen via de Harstenhoekweg de Noordzeeroute op, het Zwarte Pad loopt ineens dood. `'Het CDA zou graag zien dat de wandelaars en fietsers vanuit Scheveningen Bad hun tocht langs de kust kunnen vervolgen en niet bij het Zwarte Pad stranden. Veel bezoekers weten niet waar zij heen moeten wanneer het Zwarte Pad doodloopt. Het zou fijn zijn als de route vanaf het Zwarte Pad wordt doorgetrokken naar de Noordzeeroute zodat fietsers en wandelaars vanaf Scheveningen direct langs de kust hun tocht kunnen voortzetten.''