Schiphol bouwt Vakantiebeurs om tot Utrecht International Airport

Schiphol bouwt Vakantiebeurs om tot Utrecht International Airport

Schiphol bestaat in 2016 precies 100 jaar en dat wordt gevierd met een tijdelijke *dependance* in de Vakantiebeurs in Utrecht, waar bezoekers een heuse luchthavenbeleving wordt aangeboden. Dat begint al bij binnenkomst, want Ingang Oost van de Jaarbeurs lijkt wel een landingsbaan, compleet met baanverlichting die normaal gesproken langs de startbaan alleen piloten de weg wijst.

Schiphol pakt stevig uit op de Vakantiebeurs waar bezoekers zich wanen op de internationale luchthaven. Om dat voor elkaar te krijgen, zal ook de typische bewegwijzering van Schiphol worden aangebracht. Ook aanwezig in de Jaarbeurs is de karakteristieke gele Schiphol Authority Auto die passagiers normaal alleen vanuit het raam van het vliegtuig over de baan zien rijden. Verder heeft Schiphol nog tal van andere verrassingen in petto voor de bezoekers.

Schiphol viert het eeuwfeest in september 2016 met een tentoonstelling in het Amsterdam Museum. "Bezoekers van het event krijgen uiteraard een voorproefje*, vertelt Hanne Buis, director Aviation Marketing van Schiphol. "We richten in de Jaarbeurs een mini- expositie in zodat mensen in vogelvlucht de ontwikkeling van de luchthaven kunnen bekijken in de tijd. Die ontwikkeling is ronduit indrukwekkend; van het drassige stukje grond met een paar houten loodsjes tot de innovatieve mainport die ruim 55 miljoen passagiers ontvangt. Bezoekers die op de Vakantiebeurs bij Schiphol langskomen, trakteren we trouwens op historische ansichtkaarten en op vrijkaarten voor de interactieve tentoonstelling *100 jaar Schiphol* in het Amsterdam Museum**, belooft Buis.