De Bock Maritiem breidt vloot uit met twee kruiplijncoasters

7 jan 2016

De Bock Maritiem B.V. gaat haar vloot uitbreiden door de overname van twee kruiplijncoasters. De inzegening van de twee schepen is op vrijdag 15 januari 2016 bij Damen Shiprepair in Harlingen.

De twee kruiplijncoasters van 2700 ton zullen medio januari onder Nederlandse vlag in de vaart komen als "Amadeus Amethist" en "Amadeus Aquamarijn". Met de overname komt de vloot van de Bock Maritiem, met als thuishaven Alkmaar, in totaal op vijf schepen.

De schepen zullen in tijdbevrachting voor Amadeus Schiffahrt uit Duisburg gaan varen in het vaargebied waarvoor ze bedoeld zijn, te weten het vervoer van zeevracht van en naar de Rijn en het Albertkanaal naar diverse bestemmingen rond de Noord- en Oostzee.

De Bock Maritiem vervoert alle soorten droge lading zoals bijvoorbeeld staalproducten, bosproducten, zware lading, projectlading, containers maar ook bulkladingen zoals graan en kunstmest. De Bock Maritiem heeft ook een dochteronderneming welke zich richt op maritieme dienstverlening zoals scheepsmanagement, technische services en het detacheren van zeevarenden.

De Smaragd en Saffier, twee bestaande schepen uit de vloot van De Bock Maritiem.