Krachten gebundeld in eerste toeristische regiogids


Gemeenten en toeristische organisaties in Noordwest Overijssel en Zuidwest Drenthe hebben een gezamenlijke gids voor de hele regio gemaakt: 'op de grens van water en land'. Hierdoor is er een unieke gids beschikbaar met een aantrekkelijk aanbod voor de toerist en recreant.

Toeristen trekken zich niets aan van gemeente- of provinciegrenzen. Bovendien komt een toerist niet specifiek voor een stad of dorp. Om aan te sluiten bij de beleving van toeristen is er voor gekozen om het aanbod te bundelen in een gids, aldus wethouder Gert Jan Bent van gemeente
Midden-Drenthe.

Toeristische trekpleisters

In de gids zijn de meest aansprekende toeristische trekpleisters van de regio op een aantrekkelijke wijze gepresenteerd. De gids laat zien dat deze regio, op de grens van water en land, veel te bieden heeft. Een van de sterke punten van de regio is de ligging bij drie Nationale Parken
(Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en Weerribben-Wieden). Een ander sterk punt is het water van Giethoorn, Wanneperveen en de Weerribben-Wieden waar de toerist terecht kan voor vele activiteiten. Daarnaast bieden de steden Meppel, Hoogeveen en Steenwijk volop mogelijkheden om te genieten van
een museumbezoek, stadswandeling of om er gezellig te winkelen. Ook op cultureel gebied is er veel te bekijken zoals monumentendorp Orvelte en het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Samenwerking in de regio

Gemeenten en ondernemers uit de regio willen meer gaan samenwerken. De regiogids is een eerste stap in deze samenwerking. De ondernemers in de regio zijn erg blij met deze krachtenbundeling.

Campingeigenaar Rense Schonewille: Door gemeente- en zelfs provinciegrens overstijgende samenwerking is een inspirerende regiogids gemaakt om nieuwe gasten te bereiken voor een bezoek aan onze prachtige regio. Wij ondernemers zien vol verwachting uit naar de intensivering en uitbreiding van
deze unieke samenwerking!

Twee varianten gratis verkrijgbaar

De gids is met name bedoeld voor toeristen die op zoek zijn naar een actieve vakantie of comfortabel weekendje weg. Ook staan de leukste uitjes en een zestal routes in de gids beschreven.

Wethouder van Meppel Henk ten Hulscher: Een gids vol iconen, landschappelijk en cultuurhistorisch, maar ook qua natuur horen wij tot het meest afwisselende gebied van Nederland. Meppel verbindt al eeuwen het beste van Drenthe en Overijssel. En we delen dat moois graag met onze bezoekers.
Dankzij een heel jaar vol evenementen zijn dat er steeds meer!

Er zijn twee varianten van de regiogids: een Nederlands- en (binnenkort) een Duitstalige versie. De gids wordt de komende tijd breed verspreid in de regio en daarbuiten. In de regio is de gids gratis verkrijgbaar bij de lokale Tourist Info Punten en (grotere) toeristische ondernemers.
Daarnaast gaat de gids mee naar verschillende toeristische beurzen in binnen- en buitenland. Dit zijn belangrijke contactmomenten om de toeristische trekpleisters van de regio onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

afbeelding toeristische regiogids