Energiesafari van start in de Marinebuurt


Energiesafari van start in de Marinebuurt

Donderdag 7 januari zijn de eerste warmtescans gemaakt van een aantal woningen in de Marinebuurt. Ruim 20 huiseigenaren in deze buurt hebben zich opgegeven voor de Energiesafari die de gemeente organiseert.

Huiseigenaren van de Schrijvers- en Dichtersbuurt hebben inmiddels ook een brief van de gemeente ontvangen met informatie over deelname aan de Energiesafari. Nadat deze buurten zijn afgerond, wordt de Energiesafari uitgebreid naar andere buurten in Hellevoetsluis.



Warmtescan

Bij een Energiesafari maakt een gespecialiseerd bedrijf een warmtescan (thermografische foto) van de voorgevels van een woning. Dit geeft een goede indicatie op welke plekken warmte uit de woning lekt. Daarmee kunnen gericht maatregelen worden getroffen om de woning energiezuiniger te maken



Energieteam

Een adviseur van het Energieteam van de gemeente bespreekt het warmtebeeld met de bewoner en adviseert over mogelijke maatregelen om energie te besparen. Sinds 2010 is het Energieteam actief met het geven van gratis energie-besparingsadviezen aan inwoners. Het energieteam is sinds kort ook
opgeleid om meer technische adviezen te geven.



WoonWijzerWinkel

Het Energieteam wordt hierbij ondersteund door de WoonWijzerWinkel. De WoonWijzerWinkel is het regionale energieloket voor 24 gemeenten in de regio's Rijnmond en Haaglanden. Op de website www.woonwijzerwinkel.nl vindt u informatie over duurzame oplossingen voor uw woning zoals isolatie,
installaties en zonnepanelen. De WoonWijzerWinkel heeft ook een promotiewagen en een grote showroom in Rotterdam waar u gratis langs kunt gaan voor onafhankelijk advies. De promotiewagen staat op zaterdag 23 januari van 10.00 tot 14.00 op het parkeerterrein bij OBS 't Schrijverke aan de P.A.
de Genestetlaan 2.



Aanmelden voor Energiesafari

Heeft u een koopwoning in de Marinebuurt of Schrijvers- en Dichtersbuurt en wilt u weten of er onnodig warmte uit uw woning verdwijnt? Meldt u dan aan voor de Energiesafari. Huiseigenaren van andere buurten ontvangen een brief zodra gestart wordt met de Energiesafari in de betreffende buurt.



Meer informatie

Voor meer informatie over de Energiesafari kunt u contact opnemen met afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, telefoonnummer 14 0181.