Ziekenhuis Nij Smellinghe winnaar 2015 Algemene ziekenhuizen-branche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160114 -- Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Algemene ziekenhuizen-branche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een zeer hoogwaardige organisatie die in haar regio in korte tijd een sterke positie heeft opgebouwd. ‘Nij Smellinghe heeft een unieke visie op de toekomst en streeft er continu naar om het de patiënt zo gemakkelijk mogelijk te maken. Gedrevenheid, passie, innovatie, durf en visie, plus een sterke focus op de patiënt maken van dit ziekenhuis een absolute topper.’

Ziekenhuis Nij Smellinghe is een modern, middelgroot ziekenhuis met ruim 300 bedden en uitgebreide poliklinische voorzieningen, dat zorg biedt aan de inwoners van Zuidoost-Friesland. Alle specialismen zijn er vertegenwoordigd. Het ziekenhuis heeft veel oog voor energiegebruik en reductie van CO2, en is sinds 2015 geheel overgestapt op door waterkracht opgewekte groene stroom. Nij Smellinghe is sinds 1945 gevestigd in Drachten.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in ziekenhuis Nij Smellinghe een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen. ‘In een markt die continu in beweging is, weet Nij Smellinghe uitstekend te anticiperen op de laatste trends en ontwikkelingen. Hiermee is zij zeer vernieuwend ten opzichte van andere ziekenhuizen in de regio.’

Persoonlijke aandacht

Het motto van Nij Smellinghe luidt: Met aandacht, dat voelt beter. En dat is precies waar het hier om draait: persoonlijke aandacht voor de patiënt en zorg van hoogwaardige kwaliteit. ‘Niet voor niets scoort Nij Smellinghe bij diverse onderzoeken naar de kwaliteit van ziekenhuizen steevast in de hoogste regionen en beschikt zij over tal van keurmerken en accreditaties, zoals voor seniorvriendelijkheid, veilig voedsel en een vaatkeurmerk. Ook qua innovatie loopt Nij Smellinghe voorop. Zo is men de enige in Friesland die zwangere vrouwen de gelegenheid biedt om thuis te monitoren of alles goed gaat en geeft zij elke week aangepaste informatie omtrent de te verwachten wachttijden op de diverse poliklinieken. Qua patiënttevredenheid laat het ziekenhuis dan ook hoge waarderingen zien: een rapportcijfer 8,5 in 2014’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Ziekenhuis Nij Smellinghe heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevend algemeen ziekenhuis met een zeer sterke positionering, aldus de jury. ‘Het heeft grote kennis op zorggebied en hanteert een innovatief ziekenhuisinformatiesysteem, HiX. Het heeft inmiddels een uitstekende reputatie opgebouwd en wordt algemeen als een van de leidende ziekenhuizen in de regio gezien. Nij Smellinghe weet haar grote vakkennis in goede banen te leiden door een combinatie van medewerkers- en patiëntgerichtheid en een moderne servicegerichte aanpak, waardoor zij uitstraalt dat de organisatie draait om het leveren van uitstekende kwalitatieve zorg.’

Meer informatie: www.nijsmellinghe.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.