Kunstwerk als afscheid van stadswerf


Inge Jagers op Akkerhuis (17 jaar) heeft gezorgd voor een warm afscheid van de oude gemeentewerf.

Op woensdag 16 januari 2016 maakte zij in aanwezigheid van de brandweer een kunstwerk van brandgel. Tegelijkertijd was er een oefening van de brandweer op de naastgelegen kazerne, die zo een oogje in het zeil kon houden.

Inge maakt van het project een film, die ze inlevert als eindwerk voor haar opleiding VWO.



Wethouder Han ter Maat: 'Het is een van de laatste activiteiten die in de Werf plaatsvindt. De werf wordt in maart gesloopt. We vinden het een sympathiek project waar we onze medewerking aan wilden verlenen'.



Sloop stadswerf
In maart 2016 start de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden om de voormalige stadswerf aan de Marijkewerf te saneren. Voor de sloop van de aanwezige loodsen en opstallen wordt eerst het asbest verwijderd.

De sloop en bodemsanering is afgerond in mei 2016 en de grondwatersanering loopt tot het voorjaar 2017. De planning is dat het sportcomplex met sporthal in gebruik wordt genomen na de zomer van 2017.



Kunstproject Pantarijn
Inge is scholiere op het Pantarijn en zit in VWO 6. 'Ik heb altijd al een soort fascinatie voor vuur gehad en wilde dat graag op een beeldende wijze verwerken in mijn eindwerk. Ik wil het liefst een tekening maken van brandende verf. Na wat brainstormen en rondvragen werd ik gewezen op
brandgel, een synthetische gel die onder andere gebruikt wordt voor decoratieve brandende potjes op tafel. Veiligheid speelt wel een belangrijke rol. Daarom heb ik contact op genomen met Henk-Jan Dozeman, docent op het Pantarijn en vrijwillige brandweerman in Wageningen'.

Henk-Jan Dozeman: 'Ik vond het een leuk idee van Inge en ik was bereid om eraan mee te werken. Het viel goed samen met een oefening van de brandweer, dus het kostte de brandweer niets. Ik heb aan de gemeente voorgelegd of ik haar idee uit zou kunnen voeren in de leegstaande werf achter de
brandweerkazerne'.



voorbereiding leeuw

leeuw stadswerf

















































Inge heeft met brandgel een grote tekening van een leeuw op de betonnen vloer gemaakt en deze daarna aangestoken. Vanaf een statief is alles met een filmcamera opgenomen. Inge monteert de beelden tot een film, die ze als eindwerk Inlevert.

Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 14 januari 2016