Vreemdelingschap en hoop - Protestantse Kerk Nederland


Vreemdelingschap en hoop: geloof, hoop en liefde (foto: Geralt/Pixabay)13 januari 2016

De Gereformeerde Bond kiest als jaarthema voor 2016 `Vreemdelingschap en hoop'.

Pagina-inhoud

*De keuze voor dit thema is ingegeven door de toenemende onrust en dreiging in de wereld. Daarbij vraagt de Bond zich af: Wat betekent de sterk veranderende context voor de kerk?

De kerkverlating gaat daarbij de deuren van gemeenten die zich tot de Gereformeerde Bond rekenen, niet voorbij, maar is een realiteit in veel gemeenten en gezinnen, zo schrijft P.J. Vergunst, algemeen secretaris van de Gereformeerde Bond, in De Waarheidsvriend van 8 januari 2016.

Scherpere blik op roeping kerk

`Deze ontwikkeling kan tot moedeloosheid leiden, maar kan ook een scherpere blik op de roeping van de kerk geven. In een wereld vol dynamiek en duisternis is Gods Woord een vast baken en een licht dat schijnt in het donker. Vreemdelingschap en hoop hebben alles te maken met concentratie op de
Heere en Zijn Woord. Vreemdelingschap en hoop zijn in de Bijbel gerelateerd aan een geestelijke houding. Het biedt de gelovige houvast om in de concrete werkelijkheid te overleven. Tegelijk biedt het hoop voor de toekomst. De gemeente weet zich een vreemdeling op aarde. Maar vol verwachting
mag de gemeente van Jezus Christus uitzien naar een toekomst waarin God eens alles goed maken zal.'

Verdere uitwerking thema

Onder andere op de jaarvergadering (19 mei 2016) en de regionale ambtsdragersvergaderingen zal het thema uitgewerkt en geconcretiseerd worden.
>Meer informatie over jaarthema Gereformeerde Bond