Denk aan uw aangifte hondenbelasting


donderdag, 14 januari 2016

door: webmaster

Houders van honden zijn verplicht om voor 1 maart aanstaande aangifte te doen bij de gemeente Heemskerk. Het niet voldoen aan deze verplichting is strafbaar en bij controle kan een geldboete worden opgelegd.

De houders van honden, aan wie in het vorige belastingjaar een aanslag werd opgelegd, worden voor het belastingjaar 2016 voor hetzelfde aantal honden aangeslagen. Mocht hierin echter een wijziging zijn ontstaan, dan dient u dit schriftelijk te laten weten. Daarnaast dienen nieuwe inwoners van
Heemskerk het eventuele hondenbezit aan te melden. Ook al stond u in de vorige woongemeente reeds als hondenbezitter geregistreerd. Bij een verhuizing wordt deze informatie namelijk niet tussen gemeenten uitgewisseld.

Voor het aanmelden of afmelden van hondenbezit maakt u bij voorkeur gebruik van het digitaal aangiftebiljet. U dient in te loggen met DigiD. Het digitaal aangiftebiljet vindt u op de homepage, aan de rechterkant onder de kop "direct regelen" (aangifte hondenbelasting).

Als u niet digitaal kunt aanmelden dan kunt een aangiftebiljet in het gemeentehuis komen afhalen of per post toegestuurd krijgen. Het biljet dient volledig ingevuld en voorzien van een handtekening aan de gemeente teruggestuurd te worden.

Mocht u afstand hebben gedaan van uw hond of is uw hond overleden, dan meldt u dat ook via het digitaal aangiftebiljet. U dient in te loggen met DigiD. Het bewijs kunt u digitaal meezenden. U kunt ook een kopie maken en opsturen naar het bureau Financieel administratieve zaken van de gemeente.

Als u niet digitaal kunt afmelden dan meldt u dat schriftelijk bij de gemeente. Als u kunt bewijzen dat het hondenbezit is beeindigd stuurt u de bewijsstukken mee. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een verklaring van de dierenarts.

U kunt in aanmerking komen voor vermindering van de aanslag. De vermindering wordt verleend over het resterende aantal maanden van het jaar. Als de gemeente geen afmelding heeft ontvangen, krijgt u automatisch een aanslag voor hetzelfde aantal honden als het voorafgaande belastingjaar.