Voetjesactie politie geeft tips tegen inbraak


Voetjesactie politie geeft tips tegen inbraak

Laatste update:
14-01-2016 | 12:09

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Breda - Enkele bewoners in de wijk Geeren in Breda zijn door agenten, buurtpreventie en inwoners uit de eigen wijk geinformeerd over tips tegen woninginbraak.

In samenwerking met de bewoners uit de wijk Geeren-Zuid, stadstoezicht en het inbraakpreventieteam is woensdagavond 13 januari tussen 20.30 en 22.15 uur een zogenaamde `Voetjesactie"gehouden.

Onafgesloten tuinen, schuren en poorten

Bij een eerdere controle in de buurt in november 2015 werden open poorten en schuren aangetroffen. Daarom zijn er nu folders in de vorm van voetjes met preventieve tekst tegen inbraak uitgedeeld in de wijk. Bij 12 huizen konden de deelnemers in de achtertuin en schuur omdat die niet waren
afgesloten. Ook een aantal poorten bij brandgangen waren niet op slot. En bij een groot aantal brandgangen was de verlichting niet in orde. Bij de openstaande schuren en poorten is een "Voetje" achtergelaten met de volgende tekst:



"Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn. Als u uw huis verlaat of even niet kunt opletten: sluit ramen en deuren" Ook staat op de folder in vorm van een voet een verwijzing naar de site www.politie.nl voor tips om een inbraak te voorkomen.