LEADER Zuidoost-Drenthe: Aanpakken, bouwen op lokale kracht


donderdag 14 januari 2016

Het platteland laten bruisen, scoren met energie uit de regio en samen werken aan vernieuwende ideeen.

Logo gemeente Borger-Odoorn Klik om te vergroten

Dat is kortgezegd LEADER, een Europees subsidieprogramma om het landelijk gebied vitaal te houden. LEADER werkt met wat de mensen in het gebied zelf bedenken. Niet voor niets zeggen we: Aanpakken, bouwen op lokale kracht!

Naar verwachting zal in februari 2016 een nieuwe subsidieregeling voor Zuidoost-Drenthe van start gaan voor het platteland van de gemeente Emmen, de gemeenten Coevorden en Borger-Odoorn en het veenkoloniale deel van de gemeente Aa & Hunze. Vanaf dat moment kunnen lokale initiatieven een
bijdrage voor hun project aanvragen. De speerpunten van de regeling zijn het versterken van lokale samenwerking, de toeristische sector, het MKB en de woon- en leefomgeving en het optimaliseren van (digitale) bereikbaarheid.

Meedenken, meedoen?

De Lokale Actie Groep (LAG), namens de regio de trekker van LEADER, organiseert in elke gemeente een informatiebijeenkomst. Deze is speciaal bedoeld voor plaatselijke bewonersgroepen, initiatiefnemers, creatieve denkers en andere geinteresseerden. U krijgt daar meer informatie over LEADER en
wat er zoal bij het maken van een LEADER-aanvraag komt kijken. Ook kunt u uw eigen ideeen voorleggen en inspiratie opdoen. De avonden beginnen om 19.30 uur.

U bent van harte welkom op:

18 januari Oosterhesselen, MFA Hesselerhof

21 januari Barger-Compascuum, Veenpark

26 januari Exloo, gemeentehuis

2 februari Gieterveen, dorpshuis Ous Hoes

Meer informatie vindt u op www.burgerkrachtindrenthe.nl en www.facebook.com/drentseburgerkracht







Nieuwsberichten