Wijkagenten zoeken getuigen van auto-inbraken


Wijkagenten zoeken getuigen van auto-inbraken

Laatste update:
14-01-2016 | 14:25

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Tilburg - In de wijk Reeshof is tussen 1 november 2014 en 14 januari 2016 meer dan 50 keer ingebroken in auto's. De wijkagenten zoeken getuigen.

Het aantal aangiften wat door inwoners uit de hele wijk is gedaan is hoog. Het grootste aantal inbraken was in de R-buurt en de Witbrant. Maar ook in de andere delen van de wijk vragen de wijkagenten burgers om alert te zijn. Verder zijn er zes auto's gestolen in de wijk. Daarom willen de
wijkagenten buurtbewoners vragen om bij verdachte situaties te bellen. U kent uw wijk het beste. Getuigen of mensen die mogelijk camerabeelden hebben kunnen bellen met 0900-8844.

Verdachte situatie? Bel 112

De politie begrijpt heel goed dat een inbraak ook uit een auto of de diefstal van uw auto een nare gebeurtenis is. Naast de surveillances en onderzoeken die de politie houdt kunt u ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte!



U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto's zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen
risico's! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is.



De kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken waarneemt. U kunt het volgende slachtoffer zijn. Zeker wanneer er onlangs in uw buurt eerder is ingebroken in auto's, is deze kans vele malen groter.