14-01-2016 Stoffelijk overschot in beslag genomen


KRALENDIJK - Vanochtend, 14 januari is in opdracht van de rechter commissaris het graf geopend van de vrouw die op 9 januari door de politie in haar woning aan de Kaya Bellisima in Rincon was aangetroffen. De politie heeft het stoffelijk overschot in beslag genomen.

Op 9 januari is onderzoek verricht door de schouwarts en de politie. Omdat er bij dat onderzoek geen omstandigheden zijn gebleken die nader onderzoek noodzakelijk maakten, is het lichaam ter beschikking gesteld om te worden begraven.

Binnengekomen informatie heeft ertoe geleid dat de rechter commissaris alsnog besloten heeft nader onderzoek te laten uitvoeren. Daartoe is het lichaam in beslag genomen en zal het zoals te doen gebruikelijk voor een sectie worden overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in
Rijswijk.

Vanzelfsprekend is bij deze beslissing overwogen dat het zeer ingrijpend is voor de rouwende mensen uit de omgeving van de overledene. Maar als er enige onzekerheid kan zijn over de toedracht is het ook in het belang van nabestaanden dat onderzoek plaatsvindt.

Politie en Openbaar Ministerie benadrukken dat het vooralsnog gaat om onderzoek naar de doodsoorzaak en er geen sprake is van een vermoeden dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen.

Persbericht van het Openbaar Ministerie