Psychometrie: onderzocht, aangeleerd en toegepast

14jan2016

16.00

Fotograaf: Dirk Gillissen

Psychometrie: onderzocht, aangeleerd en toegepast

Psychometrie

14jan2016 16.00

Oratie

Kwantitatieve onderzoeksmethodologie is essentieel voor sociaalwetenschappelijk onderzoek. Het is echter een ingewikkelde tak van onderzoek. Een goede academische houding vereist zowel de bereidheid om te blijven bijleren als inzicht in eigen beperkingen op dit gebied, zo stelt Andries van der Ark in zijn oratie.

Van der Ark geeft een overzicht van het belang van psychometrisch onderzoek, het onderwijs in de kwantitatieve onderzoeksmethoden en de manier waarop kwantitatieve onderzoeksmethoden toegepast kunnen worden in pedagogisch en onderwijskundig onderzoek. Hij zoekt een verklaring waarom studenten het onderwijs in deze vakken vaak moeilijk vinden en waarom de samenwerking tussen psychometrici en inhoudelijk onderzoekers soms gespannen is. Daarnaast doet Van der Ark suggesties voor onderwijs in de kwantitatieve onderzoeksmethodologie en stelt hij verschillende projecten voor die studenten, psychometrici en inhoudelijk onderzoekers dichter bij elkaar moeten brengen.

Dhr. prof. dr. L.A. van der Ark, bijzonder hoogleraar Kwantitatieve onderzoeksmethodologie: Psychometrie: onderzocht, aangeleerd en toegepast.

Deelname

Toegang vrij

Locatie

* Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411 | 1012 XM Amsterdam

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting